REȚETA CLASICĂ DE PLĂCINTĂ CU MERE

DURATĂ DE PREPARARE

  • Pregătire: 20 de minute
  • Coacere: 35 de minute
  • Total: 55 de minute

INGREDIENTE
Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 200 g unt sau untură, la temperatura camerei
  • 100 g smântână
  • 1 ou
  • 150 g zahăr
  • 2 fiole de esență de vanilie
  • 10 g praf de copt
  • Un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 1.5 kg mere
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriță plină de scorțișoară INSTRUCȚIUNI
  1. Pregătirea umpluturii:
    • Începeți prepararea cu umplutura, astfel încât să aibă timp să se răcească.
    • Spălați merele și radeți-le cu coaja, dacă doriți.
    • Încălziți merele rase cu zahăr și scorțișoară într-un vas antiaderent.
    • Lăsați la răcit după ce zahărul se topește și merele devin moi.
  2. Pregătirea aluatului:
    • Într-un bol, mixați untul cu zahărul până devine cremos.
    • Adăugați oul și esența de vanilie și continuați să mixați.
    • Incorporați smântâna.
    • Într-un bol separat, amestecați făina, praful de copt și sarea.
    • Combină amestecul de făină cu cel cremos și frământați până obțineți un aluat omogen.
  3. Asamblarea plăcintei:
    • Împărțiți aluatul în două bucăți egale.
    • Întindeți prima parte a aluatului și puneți-o într-o tavă.
    • Distribuiți umplutura de mere peste aluat.
    • Întindeți a doua parte a aluatului și acoperiți umplutura.
    • Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute până se rumenește.
  4. Finalizare:
    • Lăsați plăcinta să se răcească puțin înainte de a o tăia.
    • Presarați cu zahăr pudră și servești.

REZULTAT FINAL
Felicitări! Ai realizat o delicioasă plăcintă cu mere, folosind o rețetă tradițională, fără a cheltui o avere sau a-ți petrece întreaga zi în bucătărie. Bucură-te de această delicatesă alături de cei dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *