Deliciul estival: Dulceața de pepene galben cu lămâie și scorțișoară

În peisajul culinar de vară, se conturează o nouă senzație – dulceața de pepene galben, lămâie și scorțișoară. Această rețetă, simplă, dar sofisticată, va aduce un strop de prospețime și aromă în fiecare bucătărie.

Ingrediente precum pepenele galben de 3 kg, 700-800 grame de zahăr – depinzând de dulceața fructului, un baton de scorțișoară și o lămâie, creează un amestec perfect de dulce și acru. Nu este doar o dulceață obișnuită, ci o explozie de gusturi, ce poate fi servită în diverse moduri – pe terciuri, cu oladi, pe clătite, în tarte sau chiar torturi.

Procesul de preparare este unul care implică timp și răbdare, dar rezultatul este garantat să vă satisfacă gusturile.

Pepenele galben este tăiat în două, curățat de sâmburi, tăiat în feliuțe, curățit de coajă și apoi tăiat în bucăți. Lămâia este tăiată în patru, apoi în felii. Într-o cratiță, se adaugă bucățile de pepene galben, lămâia, zahărul și batonul de scorțișoară, amestecul fiind adus la punctul de fierbere.

Dulceața este lăsată să se răcească 5 ore, apoi fiartă încă 10 minute, iar acest proces se repetă. Înainte de a fierbe dulceața a treia oară, borcanele și capacele sunt sterilizate. După sterilizare, dulceața este fiartă ultima dată 10 minute, iar apoi turnată în borcane și lăsată să se răcească la temperatura camerei.

Această dulceață este o îmbinare armonioasă între prospețimea pepenelui galben, aciditatea lămâii și misterul scorțișoarei, aducând un plus de savoare în zilele toride de vară. Vă îndemnăm să încercați această rețetă și să vă răsfățați cu dulceața de pepene galben, lămâie și scorțișoară. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *