Pamflet: O zi în Iași cu Raluca Turcan, ministrul culturii

Ah, Iașul! Orașul care a avut onoarea de a fi vizitat de nimeni alta decât Raluca Turcan, ministrul culturii. Și nu oricum, ci pentru a ne împărtăși din înțelepciunea sa despre investițiile în infrastructura culturală. Să ne aplecăm urechea și să ascultăm.

📍 Iași, orașul cu… multe instituții de cultură.
Da, ați auzit bine. Raluca Turcan a venit la Iași pentru a se întâlni cu reprezentanții acestor instituții. Și nu doar atât, ci și pentru a vedea unde va fi viitoarea sală de spectacole a Operei ieșene. Oare unde? Într-un loc unde se poate auzi muzica sau într-unul unde se aud doar țipetele păsărilor?

Ministerul Culturii, salvatorul monumentelor istorice.
Dacă nu știați, acum aflați: Ministerul a venit în sprijinul Iașului, refăcând monumente istorice. Și nu oricare, ci cele mai relevante. Și totul cu o valoare investițională de… 38 de milioane de Euro net. O sumă foarte mare, pe langa cât se fură, nu-i așa?

🏗 Ministerul Culturii, mereu interesat de Iași.
Și nu doar interesat, ci și dornic să investească. Dar, ca în orice relație, sunt și probleme. De exemplu, unde să amplasezi viitoarea sală de spectacole? Într-un loc central sau într-unul mai retras? Deciziile sunt grele, dar Raluca Turcan este aici să ne lumineze.

🤝 Dialogul, cheia succesului.
Și ce dialog mai frumos decât cel dintre Raluca Turcan și reprezentanții Operei, directorul ApaVital, președintele Consiliului Județean și primarul Iașului? Cu siguranță, toate aceste discuții vor conduce la o decizie înțeleaptă.

🏺 Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, o bijuterie.
Și nu doar o bijuterie, ci și un loc unde Raluca Turcan a avut ocazia să discute cu managementul Complexului Muzeal și cu șefii celorlalte secții. O zi plină, nu-i așa?

🔗 Măsuri specifice pentru Complexul Muzeal.
Raluca Turcan este interesată de identificarea acestor măsuri. Și nu doar atât, ci și de posibilitățile de finanțare și strategiile ce ar putea fi adoptate. Pentru că, la urma urmei, munca și eforturile muzeografilor, conservatorilor și restauratorilor trebuie să fie susținute.

💐 Felicitări și mulțumiri.
Și, la final, ce poate fi mai frumos decât un cuvânt de mulțumire? Raluca Turcan îi felicită și îi prețuiește pe toți cei care lucrează în domeniul muzeistic și în biblioteci. Pentru că, la urma urmei, cultura este esențială.

În concluzie, o zi plină pentru Raluca Turcan în Iași. O zi în care a avut ocazia să descopere frumusețile orașului și să discute despre viitorul acestuia. Și, cine știe, poate în viitor vom avea ocazia să o vedem din nou în Iași, pentru a ne împărtăși din înțelepciunea sa. Până atunci, să ne bucurăm de frumusețile orașului și să sperăm că investițiile în infrastructura culturală vor continua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *