Liber la bastoane de 10 August, ziua Jandarmeriei: O ovație pentru cei care ne-au “păzit” cu atâta devotament

Ah, dragi cititori, să ne adunăm cu toții și să ne amintim de acea zi de vară, 10 august 2018, când Piața Victoriei a devenit scena unui spectacol grandios, orchestrat cu măiestrie de Jandarmeria noastră. O zi în care am fost martorii unei demonstrații de forță și “profesionalism” de neegalat.

Într-o lume în care oamenii sunt obișnuiți să primească flori și bomboane drept semn de apreciere, Jandarmeria a ales să ne surprindă. Și cum altfel decât cu o ploaie de lacrimogene și un recital de bastoane? O adevărată simfonie a puterii, în care fiecare baston era o notă muzicală, iar fiecare lacrimogenă, un acord perfect.

Și să nu uităm de coregrafia impecabilă a jandarmilor, care, cu pași măsurați și gesturi teatrale, au dansat prin mulțime, oferindu-ne un spectacol de balet modern. Un balet în care piruetele erau înlocuite cu împingeri, iar salturile cu lovituri de baston. O interpretare artistică de excepție, care ne-a lăsat cu gura căscată și, în unele cazuri, cu vânătăi.

Dar ce ar fi fost acest spectacol fără regizorii săi? Acei maeștri ai strategiei, șefii Jandarmeriei, care, cu o viziune clară și o mână fermă, au dirijat fiecare mișcare, asigurându-se că niciun detaliu nu este lăsat la voia întâmplării. Ei au fost cei care au decis că o intervenție în forță era soluția ideală pentru o piață plină de oameni pașnici. O decizie inspirată, fără îndoială, care ne-a arătat că, în România, libertatea de exprimare poate fi însoțită de un fond sonor de sirene și explozii.

Și cum să nu menționăm costumele? Ah, acele uniforme strălucitoare, care reflectau soarele și determinarea jandarmilor de a-și îndeplini misiunea. O adevărată paradă a modei, în care fiecare jandarm era un manechin pe podiumul Piaței Victoriei, defilând cu mândrie și arătându-ne ultimele tendințe în materie de echipament represiv.

În final, dragi cititori, să ne amintim că această zi nu a fost doar o simplă zi de vară, ci o zi în care am învățat o lecție valoroasă: în România, libertatea de exprimare are un preț, iar Jandarmeria este mereu pregătită să ne aducă aminte de acest lucru. O zi în care am fost martorii unei piese de teatru în care rolurile erau inversate: protestatarii deveneau spectatori, iar jandarmii, actorii principali.

P.S.: Sperăm că, în viitor, Jandarmeria va alege să ne protejeze cu aceeași pasiune cu care ne-a “păzit” în acea zi. Până atunci, dragi jandarmi, vă mulțumim pentru lecția de “protecție” și pentru spectacolul oferit. Așteptăm cu nerăbdare următoarea reprezentație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *