Victor Ponta, din postura de consilier, propune măsuri drastice pentru protejarea forțelor de ordine

Într-o nouă postare pe rețeaua de socializare Facebook, Victor Ponta, consilierul premierului Marcel Ciolacu, a lansat o propunere surprinzătoare. Acesta sugerează implementarea unui proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) care să prevadă pedepse severe pentru cei care agresează sau insultă forțele de ordine. Propunerea vine în urma unui incident recent în care un jandarm a intervenit pentru a calma spiritele într-o altercație din stațiunea Costinești.

Ponta subliniază necesitatea unei reacții prompte și eficiente din partea autorităților. „Este esențial ca statul să intervină acum, pentru protecția noastră, a cetățenilor. Avem nevoie de o ordonanță de urgență care să stabilească proceduri clare și pedepse drastice pentru oricine își permite să atace sau să insulte un jandarm sau un polițist în uniformă. Trebuie să acționăm rapid și fără excepții. O astfel de măsură va descuraja rapid comportamentul agresiv al unor indivizi”, a declarat Ponta pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, consilierul premierului a menționat că această idee nu este una nouă, ci este inspirată din practicile adoptate în țări precum Statele Unite ale Americii și națiunile europene. „Vreau să vă reamintesc că în țări precum America și majoritatea statelor europene, astfel de măsuri sunt deja în vigoare. Primul pas este să respecți autoritatea polițistului sau jandarmului, iar apoi, dacă consideri că ai fost nedreptățit, să apelezi la serviciile unui avocat sau să demonstrezi că a avut loc un abuz. România, care pare să se transforme într-o junglă în unele aspecte, poate beneficia enorm de pe urma unei astfel de reglementări”, a adăugat Ponta.

În încheierea postării sale, Victor Ponta a lansat o provocare directă către Cătălin Predoiu, actualul ministru de Interne și fost ministru al Justiției. Ponta a afirmat că ar aplauda public o astfel de inițiativă venită din partea lui Predoiu. „L-aș felicita în mod public pe Cătălin Predoiu dacă ar veni în fața Guvernului cu un proiect de Ordonanță de Urgență de acest gen”, a conchis Ponta.

Reacția lui Ponta vine în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a exprimat, vineri, o poziție fermă față de comportamentul agresiv al unor turiști pe litoral, pe care i-a numit „așa-ziși bombardieri”. Premierul a subliniat că forțele de ordine au tot sprijinul său pentru a restabili ordinea și a cerut o abordare de toleranță zero față de acești indivizi.

Această propunere, deși controversată pentru unii, subliniază importanța protejării forțelor de ordine și a asigurării unui mediu sigur pentru toți cetățenii. Rămâne de văzut cum va fi primită această idee în rândul clasei politice și al publicului larg. Cu toate acestea, este clar că discuția despre protejarea forțelor de ordine și asigurarea siguranței publice este mai actuală ca niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *