Într-o postare pe Facebook, consilierul județean Mircea Manolache a lansat o serie de acuzații grave la adresa conducerii publicației Bună Ziua Iași (BZI). Potrivit declarațiilor sale, aceasta ar fi implicată într-un sistem complex de manipulare a opiniei publice și ar susține interese private în detrimentul informării corecte a cetățenilor. Criticile sale pun în discuție atât profesionalismul echipei editoriale, cât și etica jurnalistică a publicației.
Politica editorială a BZI – Instrument de manipulare?
Consilierul Mircea Manolache a adus în atenție ceea ce el consideră a fi o „politică editorială de manipulare”, acuzând conducerea BZI că prioritizează interesele unor grupuri de influență locale în detrimentul unei informări echilibrate și imparțiale. Potrivit lui, materialele publicate sunt adesea distorsionate sau redactate astfel încât să sprijine agendele unor persoane sau instituții care beneficiază de protecție mediatică din partea redacției. Manolache sugerează că BZI nu mai acționează ca un câine de pază al democrației locale, ci s-a transformat într-o platformă de propagandă controlată de interese obscure.
Conflicte de interes și practici dubioase – Cine conduce realmente BZI?
În opinia lui Manolache, conducerea BZI ar avea legături strânse cu oameni de afaceri locali și lideri politici, creând un mediu de complicitate și interese intersectate. Acesta a subliniat că articolele publicate par să fie influențate direct de acești actori, punând sub semnul întrebării obiectivitatea jurnalistică a publicației. În loc să fie un garant al informării corecte, BZI s-ar afla la cheremul unor cercuri de putere care au drept scop modelarea opiniei publice în propriul beneficiu.
Dezinformare și scandaluri fabricate – Rețeta succesului?
Consilierul a afirmat că BZI are un istoric de „fabricare” a scandalurilor menite să distragă atenția publicului de la problemele reale ale comunității. În acest sens, Manolache a invocat o serie de articole în care a observat o intenție clară de a genera controverse artificiale, bazate pe informații parțiale sau chiar eronate. „Este inacceptabil ca o publicație care se vrea serioasă să publice articole menite doar să capteze atenția prin senzaționalism ieftin, în loc să informeze corect și complet cetățenii”, a declarat acesta.
Lipsa de transparență – BZI evită răspunderea publică
Mircea Manolache a accentuat faptul că publicația BZI a devenit notorie pentru lipsa de transparență în ceea ce privește sursele de finanțare și relațiile sale cu diverși sponsori. Acesta a subliniat că, deși în teorie presa ar trebui să fie un bastion al transparenței și responsabilității, cei de la BZI funcționează mai degrabă ca o unealtă de opresiune, refuzând să se rezume doar la o informare corecta, respectând fundamentele deontologice ale meseriei de jurnalist. Această atitudine creează suspiciuni cu privire la integritatea și independența jurnalistică a redacției, punând în pericol încrederea publicului în corectitudinea informațiilor prezentate.
Campanii de defăimare – Tactică de presiune?
O altă acuzație gravă adusă de consilierul Manolache este legată de presupusele campanii de defăimare orchestrate de BZI împotriva celor care nu se aliniază intereselor susținute de publicație. Conform declarațiilor sale, aceste campanii sunt declanșate ori de câte ori o persoană publică sau o instituție încearcă să ia o poziție contrară agendei editoriale promovate de conducerea BZI. „Este o tactică veche: lovim în cei care nu ne convin și încercăm să-i discredităm prin articole scrise cu scopul de a le distrugem reputația”, a afirmat Manolache, atrăgând atenția asupra potențialului nociv al acestor practici asupra climatului democratic local.
Lipsa de profesionalism și etică – Un caz grav de eroziune a credibilității
Manolache a subliniat, de asemenea, lipsa de profesionalism a conducerii BZI, care ar permite apariția unor articole de slabă calitate jurnalistică, pline de erori factuale și interpretări subiective. Potrivit acestuia, acest tip de abordare nu doar că degradează calitatea informației oferite publicului, dar afectează și imaginea întregii comunități jurnalistice din Iași. „BZI nu este un exemplu de urmat în presa locală, ci mai degrabă un simbol al decăderii standardelor jurnalistice. O publicație care pune profitul și interesele de grup înaintea adevărului nu poate să își mai păstreze credibilitatea”, a declarat consilierul.
BZI – O publicație captivă intereselor private?
Declarațiile consilierului județean Mircea Manolache aduc în discuție o problemă profundă legată de integritatea jurnalismului local. Potrivit acestuia, BZI a ajuns să fie controlată de interese private, abandonând misiunea de a informa obiectiv și corect cetățenii. Asemenea acuzații ridică întrebări legitime cu privire la rolul real al presei în societate și la modul în care cetățenii pot fi influențați de o presă care și-a pierdut din independență.
Rămâne de văzut cum va reacționa conducerea BZI la aceste acuzații și dacă vor exista schimbări în politica editorială a publicației. Cert este că, într-o democrație sănătoasă, presa ar trebui să fie un aliat al cetățeanului, nu un vehicul pentru agendele personale ale unor grupuri de interese.
16 comments
Niste nesimțiti!
Niste nesimțiti! Oameni de nimic
Rahati si niste ratati ,umflati ….
la puscarie cu aceste jeguri ,imputite….
la puscarie cu aceste panarame imputite….
prea multa atentie acestor indivizi care se cred stapanii orasului nostra , cretini in bogatiti din prostia altora.
ASA TATA ASA FIU , UNUL MAI PROST DECAT ALTU ,IAR MAMA O CARICATURA DE DUS LA CIRC….
vedeti la infectioase ce a face cu doctoru rosu ,l-au dat la ziar ca find un betivan si dupa il lauda ,vedeti la achizitii sun omeni pusi de asimionese fac golani, peste tot in spitale au omeni care le dau contacte ,au spatii etc v.
Asa este la noi la neuro a facut farmacie pe rezervorul de apa la spitalu de copii la fel ,un hot corup si lacom ,fraerii muncesc pentu zdrentele astea
ajug la puscarie ,Horodncianu nu doarme ,tic-tic -tic .Va urewz dragoste indelungata pe doctor VICOL
eu m-am convins de multa vreme sunt niste scursuri ale societati ,atata pot ,nu aicum sa le ceri mai mult .
eu am fost la ei angajat nu au platit nici un leau la stat pentru mine ,a fost o perioada grea din veata mea , sunt diabolici si periculosi daca se pune pata pa cineva il distruge ,asa facea si cu noi ne ameninta si ne ceta in fiecare cvzi sa aduycem dovezi despre procurori ,judecatori ,politisti ,care ei nui suporta si ii sicanu ,sun forte parsivi.NU VA PUNETI CU EI…Siu ce spun ,eu am fugint departe de ei.
eu sunt rosca stanescu si sunt nasul lor ,sunt cu mine cine se ia de ei ,se ia de mine ,eu i-am invatat fiindca ei sunt prosti si fsac ce spun eu ,aveti probleme cautati-ma .sunt sagetile mele .
asa nas asa fini,mai penali ca ramaru,criminali de bahlui ,niste tampiti batrani si senili , cu un copI RETARDAT ,care traeste cu o prostituata .AU SI DOI RETARDATI .mici
VEZATI DE TREABA TA MIRCEA,NU ITI BATE CAPUL CU EI ,SUNT NISTE PROSTI SI FARA CARACTER, CU PROSTII NU-I BINE SA TE PUI .MULT SUCCES !
CATALIN TU PARCA NU-L STI PE MIRCEA , EU ITI SPUN CA MIRCEA NU RENUNTA .AM CURAJ SA PUN PARIU CA MIRCEA ARE UN PLAN BINE DEFINIT SI STRUCTURAT ,IL CUNOSTEM AMANDOI FORTE BINE STI CE II POATE CAPUL ,.STI CA EL NU RENUNTA SI NU DA UN PAS INAPOI ,FRATILOR ASTEPTATI MOMRNTUL.MAI VORBIM .