Guvernul Ciolacu răspunde solicitării Autorității de Supraveghere Financiară. Modificări în privința polițelor RCA de la Euroins. Modificări pentru toți posesorii de polițe

În contextul unei situații financiare tensionate, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a răspuns unei solicitări venite din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Subiectul central al acestei solicitări este legat de polițele RCA emise de compania de asigurări Euroins.

În esență, Executivul român a decis să extindă valabilitatea acestor polițe RCA cu un termen suplimentar de trei luni. Astfel, în loc să expire la data de 8 septembrie, așa cum era stabilit inițial, acestea vor fi valabile până la 8 decembrie.

Această decizie a fost luată în urma unei dezbateri publice în care s-a discutat un proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) pe această temă. Conform informațiilor obținute de la Bugetul.ro, proiectul stipulează că pentru polițele de asigurare sau reasigurare, încheiate de societățile aflate în procedură de insolvență la momentul intrării în vigoare a ordonanței, termenele de încetare de drept se vor prelungi cu 90 de zile.

Această măsură vine în contextul în care Valentin Ionescu, directorul ASF, a anunțat că instituția a propus Guvernului Ciolacu un proiect de OUG pentru extinderea valabilității polițelor RCA de la Euroins. Într-o discuție cu reporterul Bugetul.ro, premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre această propunere. Deși inițial a declarat că nu este la curent cu această solicitare, ulterior Guvernul a decis să acționeze în această direcție.

Valentin Ionescu, ocupând poziția de director general al Sectorului Asigurări – Reasigurări în cadrul ASF, a oferit detalii suplimentare despre această propunere. El a subliniat că, în urma problemelor financiare cu care se confruntă Euroins, toți deținătorii de polițe de asigurare de la această companie ar fi trebuit să le denunțe până la 8 septembrie. Cu toate acestea, ASF a venit cu propunerea de a prelungi acest termen cu încă trei luni.

„Având în vedere schimbările recente din domeniul asigurărilor și dorind să protejăm interesele consumatorilor, ASF a venit cu această propunere de prelungire a valabilității polițelor. Dacă proiectul de ordonanță de urgență pe care l-am propus va fi adoptat, renunțarea la polițele RCA se va realiza undeva la începutul lunii decembrie. Propunerea noastră este de a extinde termenul cu 90 de zile”, a declarat Ionescu într-un interviu acordat Euronews România.

Această decizie are potențialul de a influența pozitiv mii de români care dețin polițe RCA la Euroins, oferindu-le un răgaz suplimentar în contextul unei situații financiare incerte. Rămâne de văzut cum va fi primită această măsură de către public și care vor fi implicațiile pe termen lung pentru piața asigurărilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *