ȘOC în Justiție! DNA contraatacă după decizia ICCJ privind Udrea și Băsescu!

Direcția Națională Anticorupție (DNA) nu se dă bătută! După ce Elena Udrea și Ioana Băsescu au fost eliberate de orice vină în urma unei decizii controversate a ICCJ, procurorii DNA au decis să intervină. Se pare că aceștia au depus un recurs în casație împotriva acestei hotărâri definitive.

În centrul acestei lupte se află o decizie recentă a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE). Aceasta sugerează că judecătorii români pot ignora deciziile Curții Constituționale a României (CCR) dacă acestea sunt în contradicție cu interesele UE. Procurorii DNA se bazează pe această decizie pentru a cere condamnarea definitivă a celor implicați în dosarul de corupție legat de finanțarea campaniei prezidențiale a lui Traian Băsescu.

Este important de menționat că, în acest dosar, Curtea de Apel București a decis inițial pedepse cu închisoare pentru Udrea și Băsescu. Cu toate acestea, ambele au beneficiat de decizia CCR privind prescripția și au evitat astfel pedepsele.

Surse judiciare indică faptul că DNA va folosi această strategie în toate dosarele similare. Aceasta înseamnă că vor fi introduse căi extraordinare de atac în cazurile în care s-au dat verdicturi definitive de încetare a proceselor penale, datorită deciziilor CCR.

Conducerea DNA a salutat decizia CJUE și a subliniat că aceasta confirmă interpretarea lor asupra legislației naționale și europene. Marius Voineag, procurorul-șef al DNA, a declarat că această hotărâre clarifică modul în care DNA va aborda deciziile CCR și ale Înaltei Curți de Casație și Justiție în viitor.

În concluzie, lupta în justiție continuă, iar DNA pare determinată să folosească toate instrumentele legale pentru a asigura condamnarea celor implicați în acte de corupție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *