Prima pagină » Iasi in fiecare pagina » Percheziții la dezvoltatorii imobiliari din București, VIP uri printre pagubiți

Percheziții la dezvoltatorii imobiliari din București, VIP uri printre pagubiți

by Salut Iasi

Miercuri dimineață au avut loc 35 de percheziții în București și Ilfov în legătură cu un caz de fraudă imobiliară care implică proprietăți ale Primăriei București, conform informațiilor furnizate de Mediafax.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și poliția au desfășurat miercuri 35 de percheziții la domiciliile din București și Ilfov într-un caz care vizează investigarea infracțiunilor de înșelăciune, falsificare de documente oficiale, uz de fals și fals în declarații, conform declarațiilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit că începând din 2018, un grup format din peste 20 de persoane a pus la cale un circuit imobiliar fraudulos în București, care implica multiple tranzacții de vânzare-cumpărare a 28 de terenuri aflate în proprietatea Primăriei Generale a Municipiului București. Aceste tranzacții au fost realizate utilizând hotărâri judecătorești falsificate, care pretindeau în mod fals că presupușții proprietari ai terenurilor le-au dobândit în baza uzucapiunii de 30 de ani.

Ulterior, proprietățile obținute fraudulos erau vândute mai multor intermediari din cadrul grupului și ulterior către alți cumpărători. Pe două dintre aceste terenuri s-au construit ansambluri rezidențiale și spații comerciale.

Potrivit IGPR (Inspectoratul General al Poliției Române), „azi, pe 12 iulie, polițiștii din Direcția de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu cei din Direcția de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au efectuat 35 de percheziții la domiciliile din municipiul București și județul Ilfov, în cadrul unui dosar penal privind investigarea infracțiunilor de înșelăciune, falsificare de documente oficiale, uz de fals și fals în declarații. Din cercetările efectuate până acum a reieșit că, începând cu anul 2018, mai multe persoane ar fi efectuat tranzacții succesive de vânzare-cumpărare pentru terenuri aflate în proprietatea unei instituții publice (un consiliu), utilizând sentințe judecătorești definitive și irevocabile falsificate, care pretindeau în mod fals că inițial aceștia ar fi dobândit legal terenurile în baza uzucapiunii de 30 de ani. Terenurile obținute în acest mod ar fi fost vândute către persoane intermediare și apoi, în unele cazuri, revândute către cei implicați în falsificarea documentelor, iar în alte cazuri, către cumpărători de buna credință, care ar fi achitat sume semnificative de bani, în ciuda faptului că terenurile tranzacționate aparțineau în mod legal Statului Român”. Conform informațiilor furnizate de IGPR, persoanele implicate în activitatea infracțională ar fi obținut aproximativ 6.000.000 de euro.

La sediul Inspectoratului General al Poliției Române vor fi aduse 24 de persoane (din care 18 sunt suspecți), în vederea efectuării activităților specifice de urmărire penală și pentru luarea de măsuri adecvate.

Ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Noutati