Ne așteaptă dezastrul, FMI dorește să fie din nou la butoane. Romanii de rând în pericol !

Gheorghe Piperea, un cunoscut avocat, avertizează asupra unor posibile probleme economice grave în România, generate de explozia deficitului bugetar. El susține că gestionarea politicilor monetare sub supravegherea Fondului Monetar Internațional (FMI) ar putea aduce un adevărat dezastru pentru țară.

Piperea face aceste afirmații în contextul declarațiilor economistului șef al Băncii Naționale a României (BNR), conform cărora depășirea unui deficit bugetar de 6% ar putea duce la pierderea fondurilor europene. În această situație, România s-ar vedea nevoită să apeleze din nou la FMI pentru împrumuturi, însă acestea ar fi condiționate de măsuri dure precum falimente, concedieri, creșteri de taxe, reduceri de salarii și pensii – similar cu situația din 2009.

Avocatul consideră că această predicție devine o profetie autoîmplinită odată ce este enunțată, scenariul dezastruos devenind realitate. Printre soluțiile propuse de economistul menționat se numără eliminarea scutirilor și facilităților fiscale, în special în sectoarele IT, construcții și industria agrară.

Piperea ridică întrebarea retorică cu privire la cine va avea curajul să adopte astfel de măsuri impopulare. În orice caz, discuțiile despre sancțiuni economice și salvarea prin intermediul FMI sunt considerate ridicole, având în vedere că establishmentul politic din România se laudă cu cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în anul 2022, conform afirmațiilor avocatului publicate pe pagina sa de Facebook.

Gheorghe Piperea atrage atenția asupra riscurilor iminente pentru economia românească și exprimă îngrijorare cu privire la posibilele consecințe ale gestionării necorespunzătoare a deficitului bugetar și a politicilor monetare. Avertismentul său aduce în prim-plan importanța luării măsurilor corecte și responsabile pentru a evita un dezastru economic și financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *