Cum să eviți cozile din aeroporturi: Sfaturile unui operator de bagaje

Girl in a airport. Blonde with a documents. Lady in a black t-shirt

Într-o călătorie cu avionul, timpul petrecut în cozi poate fi un aspect frustrant și obositor. Dar există câteva sfaturi valoroase care te pot ajuta să eviți cozile și să economisești timp prețios în aeroport. Thomas Lo Sciuto, un operator de bagaje cu experiență pe un aeroport american, împărtășește câteva tips and tricks utile pentru călători.

1. Fii ultimul care predă bagajele de cală: O strategie eficientă este să amâni predarea bagajului tău de cală până în ultimul moment posibil. În general, bagajele care sunt încărcate în ultimul rând sunt descărcate primul la destinație. Prin urmare, așteptarea ta pentru a primi bagajul se va reduce semnificativ.

2. Predă bagajele la poarta de îmbarcare: Dacă dorești să eviți complet coada de la banda de preluare a bagajelor, poți opta să predai bagajul direct la poarta de îmbarcare. Unele companii aeriene oferă această opțiune, deși s-ar putea să fie necesar să plătești o taxă suplimentară. Cu toate acestea, avantajul este că bagajul tău va fi plasat lângă ușa de acces a avionului și va fi unul dintre primele descărcate la destinație.

3. Folosește sticker-ul “fragil”: O altă modalitate de a-ți asigura că bagajul tău este printre primele descărcate este să ceri un sticker cu inscripția “fragil” pentru bagaj. De obicei, bagajele marcate astfel sunt manipulate cu atenție și sunt încărcate în ultimul rând, ceea ce înseamnă că vor fi descărcate înaintea altora. Asigură-te să consulți politica companiei aeriene referitoare la etichetele “fragil” înainte de a opta pentru această soluție.

Luând în considerare aceste sfaturi utile, poți reduce semnificativ timpul petrecut în cozi la aeroport și te poți bucura mai repede de călătoria ta. Amintiți-vă să verificați politica specifică a companiei aeriene cu care călătoriți și să vă planificați în avans pentru a profita la maximum de aceste strategii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *