Caisele de vară se transformă într-o delicioasă dulceață: Rețetă simplă și savuroasă

Descoperă cum poți să-ți păstrezi aroma verii într-un borcan cu dulceață de caise preparată în casă.

13 iulie 2023 – De Alexandra Popescu

Vara este anotimpul perfect pentru a savura fructe proaspete și delicioase. Printre fructele care abundă în această perioadă, caisele se numără printre cele mai iubite și apreciate. Cu pulpa lor suculentă și aroma dulce-acrișoară, caisele sunt ingredientul ideal pentru o rețetă simplă și savuroasă de dulceață. Astfel, în acest articol, vă prezentăm pas cu pas cum să preparați o dulceață de caise deosebită, pe care să o păstrați în borcane și să o savurați pe tot parcursul anului.

Ingrediente necesare:
– 2 kg de caise coapte și bine zemoase
– 1 kg de zahăr
– Sucul de la o lămâie proaspăt stoarsă

*Instrucțiuni:*

Pasul 1: Prepararea caiselor
Începeți prin a spăla și a curăța cu grijă caisele. Tăiați-le în jumătăți, îndepărtând sâmburii. Dacă preferați o consistență mai fină, puteți îndepărta și pielița, dar acest pas este opțional.

Pasul 2: Gătirea caiselor
Așezați caisele pregătite într-un vas mare și adăugați zahărul și sucul de lămâie. Amestecați bine ingredientele pentru a asigura distribuirea uniformă a zahărului și lămâiei în toate caisele.

Pasul 3: Fierberea dulceței
Puneți vasul pe foc mediu și aduceți compoziția la punctul de fierbere. Reduceți apoi focul la minim și lăsați dulceața să fiarbă încet, amestecând ocazional pentru a evita lipirea de vas sau arderea.

Pasul 4: Reducerea și gătirea completă
Continuați să fierbeți dulceața la foc mic timp de aproximativ 1-2 ore sau până când compoziția s-a închegat și a căpătat o consistență mai densă. Este important să amestecați constant pentru a evita arderea sau aderarea la vas.

Pasul 5: Testul de gelifiere
Pentru a verifica dacă dulceața este gata, luați o lingură mică din compoziție și puneți-o pe o farfurioară rece. Dacă se încheagă și formează o textură gelatinoasă, dulceața este pregătită. Dacă nu, continuați să gătiți puțin până când obțineți consistența dorită.

Pasul 6: Îmbutelierea și conservarea dulceței
Sterilizați borcanele și capacul în prealabil. Turnați dulceața fierbinte în borcanele sterilizate și închideți-le bine. Răsturnați borcanele pe cap pentru aproximativ 10 minute, apoi întoarceți-le și lăsați-le să se răcească complet la temperatura camerei.

Sfaturi și sugestii:
– Asigurați-vă că folosiți caise proaspete și coapte în totalitate pentru a obține cea mai bună aromă și gust.
– Puteți adăuga și câteva frunze de mentă proaspătă în timpul fierberii pentru a oferi o notă răcoritoare și aromată dulceței.
– Dulceața de caise se poate păstra la loc răcoros și întunecat timp de aproximativ un an. Asigurați-vă că utilizați borcanele și capacul curate și sterilizate pentru a preveni contaminarea.

Așadar, încheiem cu succes rețeta unei delicioase dulceațe de caise care va încânta întreaga familie. Prin urmare, nu mai așteptați și profitați de sezonul estival pentru a vă bucura de aroma și gustul inconfundabil al acestui preparat tradițional. Transformați caisele coapte într-o dulceață pe care o veți savura cu drag și nostalgie în zilele mai reci ale anului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *