Videochat-ul din România a depășit industria IT și a cucerit prima poziție în lume!

Așa afirmă specialistul în resurse umane, Doru Șupeală, care dezvăluie că numărul persoanelor care obțin venituri semnificative din această industrie este impresionant. Potrivit declarațiilor sale, în România lucrează aproximativ 400.000 de persoane în videochat, inclusiv fete și băieți, ceea ce depășește considerabil numărul de angajați din industria IT.

Deși industria videochat a explodat în ultimul timp, există îngrijorări cu privire la gestionarea acesteia de către stat. Specialistul Doru Șupeală atrage atenția asupra lipsei unei definiții clare pentru meseria de model de videochat în Codul Ocupațiilor din România, ceea ce poate afecta reglementarea fiscală și legală. De asemenea, se pune în discuție corectitudinea cifrei de 400.000 de persoane raportată de directorul ANAF, considerând că unele persoane pot deține mai multe conturi.

Deși mulți consideră că videochat-ul aduce venituri mici, specialistul ne contrazice, menționând că în realitate, modelele pot câștiga între 1.000 și 2.000 de euro lunar, ceea ce este considerabil în contextul salariilor din România. Deși veniturile pot părea mai mici decât cele din IT, este important de subliniat că industria videochat aduce câteva miliarde de euro anual, fiind o sursă semnificativă de venituri pentru economie.

Din perspectiva globală, România se află mereu în topul câștigurilor din videochat, cu aproximativ 30% din întreaga industrie. Această performanță se datorează abilităților remarcabile de comunicare în limba engleză pe care le au modelele din România. Românii se dovedesc a fi talentați în a învăța rapid limbi străine, ceea ce le oferă un avantaj competitiv în interacțiunea cu clienții.

În concluzie, România s-a impus pe scena videochat-ului mondial, depășind industria IT în ceea ce privește veniturile și numărul de angajați. Acest succes se datorează în special talentului de comunicare în limba engleză și pregătirii atente a modelelor pentru a face față cerințelor pieței. Cu toate acestea, se cere o reglementare mai clară din partea statului pentru a susține această industrie în continuă dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *