Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu, care a fost condamnat la o sentință de 15 ani și 8 luni de închisoare pentru omor, după ce a provocat decesul unui tânăr conducând în stare de ebrietate și sub influența drogurilor. Da vina pe presiunea mediatică din România pentru crizele pe care pretinde că le are în Italia. Acesta se află internat la o clinică de psihiatrie în Italia.

Apelul lui Mario Iorgulescu va fi judecat pe 11 septembrie, la Curtea de Apel București, în ședință publică. Avocații săi au încercat fără succes, pe 26 iunie, să solicite audierea cazului într-un cadru privat, argumentând că Mario Iorgulescu ar putea să aibă „reacţii regretabile” în urma știrilor citite din România. Avocații săi au motivat această solicitare susținând că Mario Iorgulescu nu poate menține o discuție normală mai mult de 20-60 de minute, deoarece starea sa emoțională se schimbă brusc și „poate avea oricând o reacție necontrolată”. Mai mult, aceștia susțin că, deși Mario Iorgulescu nu are acces constant la internet, acesta poate să citească ocazional articole despre procesul său, fapt care i-ar putea afecta starea emoțională.

Pe 26 iunie, Curtea de Apel București a respins cererea de audiere în ședință secretă, considerând-o nefondată, cu toate argumentele avocaților săi privind condițiile în care este internat în Italia.

Din documente, se observă că avocații au încercat să susțină ideea că Mario Iorgulescu are o capacitate de exercițiu restrânsă, similară cu a unui minor cu vârsta între 14 și 18 ani. Aceștia au prezentat o serie de argumente detaliate, argumentând că îngrijorarea excesivă a mass-media ar putea determina reacții negative din partea lui Mario, precum și că el are capacitatea mentală a unui minor și, prin urmare, tatăl său, Gino Iorgulescu, este responsabil pentru toate acțiunile sale, atât civile cât și penale.

Pe de altă parte, procurorul de ședință a respins toate argumentele avocaților, susținând că dacă Mario Iorgulescu ar avea într-adevăr probleme psihice grave, familia sa nu i-ar fi permis să conducă mașini costisitoare cu viteză mare.

În final, Curtea de Apel București a concluzionat că nu există temei pentru ca procesul lui Mario Iorgulescu să se desfășoare în secret. Acesta a subliniat că publicitatea ședinței de judecată este o componentă esențială a dreptului la un proces echitabil și că „mediatizarea excesivă a unui proces nu reprezintă un motiv suficient” pentru a desfășura procesul în spatele ușilor închise.

Mario Iorgulescu a fost găsit vinovat în primă instanță pentru omor și conducere sub influența alcoolului și a altor substanțe, pedepsele fiind contopite cu o condamnare mai veche pentru lipsire de libertate, rezultând astfel o pedeapsă de 15 ani și 8 luni de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *