Sorana Cîrstea, un exemplu de onoare pentru Cristian Tudor Popescu: “Dacă mă jignești, nu mă afectează, deoarece cunosc valoarea mea ca persoană”

Într-o discuție recentă difuzată în cadrul podcastului virtual moderat de avocatul Florentin Țuca, jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a abordat controversa în care a fost învăluită la Wimbledon, după ce a fost criticată pentru o declarație pe rețelele sociale.

“Facem bărbații din nou masculi, femeile din nou feminine, copiii din nou puri” – a fost afirmația care a aprins mânia unora dintre utilizatorii de internet, dar a primit și disprețul unor analiști români, printre care fostul reporter Cristian Tudor Popescu. Sorana Cîrstea: “Pentru mine, acestea sunt principii, atât tot.”

Cu o atitudine deschisă, Cîrstea a abordat criticile la care a fost supusă și a rămas fermă în poziția ei.
“Pentru mine, acestea sunt principii, nu valori tradiționale, sunt pur și simplu principii”, a declarat jucătoarea situată pe locul 32 WTA. “Sincer, acel post – de fapt, un re-post la un mesaj pe care îl văzusem – s-a potrivit cu momentul în care mă aflam. Eram la Wimbledon și, în general, știm că Wimbledon este un turneu unde spectatorii sunt eleganți, unde există anumite reguli care trebuie respectate. Sunt principii, să spunem, normale, chiar dacă uneori sunt denumite ca fiind «tradiționale».

“Pentru mine, acestea sunt principii, nu valori tradiționale, sunt principii. Și tocmai am văzut-o pe Prințesa de Wales (…) cu o asemenea eleganță, feminitate și bunătate, rar întâlnesc o astfel de energie venind de la cineva. La fel, domnii erau îmbrăcați elegant, în cămașă și sacou, foarte civilizați. Și minunat, toți erau cu familiile, cu copii care nu erau neapărat pe telefoane. Acel post m-a inspirat, pentru că reflectă, să zicem așa, principiile după care eu mă ghidez și eu”, a explicat Sorana, conform GSP.

Sorana Cîrstea: “Nu trebuie să fiu apreciată de toți”

În ceea ce privește reacțiile ostile îndreptate spre ea, sportiva originară din Târgoviște a adăugat:

“Tatăl meu a fost cu mine la Wimbledon și mi-a spus câteva lucruri, la fel și prietenul meu, de acasă, mi-a relatat o parte din ceea ce s-a scris. Sunt o persoană care respectă orice punct de vedere.

Nu trebuie să fiu apreciată de toți. În întreaga mea carieră, am fost extrem de sinceră și autentică, pentru că nu mi-am dorit niciodată să fiu apreciată de toți. Acesta nu este scopul meu. Dacă mă jignești acum, pe mine nu mă afectează, pentru că cunosc valoarea mea, ca persoană. Dar lumea, în general, devine foarte conflictuală și încearcă să distorsioneze cuvintele.

Nu am văzut nici măcar ce a declarat mama. Eu am niște principii, dar respect orice fel de opinie. Nu toți trebuie să fim la fel, să gândim la fel, să ne îmbrăcăm la fel, să frecventăm aceleași locuri. Nu! Fiecare om are mentalitatea lui și din acest motiv, progresăm ca omenire. Trebuie să respectăm acest aspect”, a spus Sorana Cîrstea, la podcastul “Pe drept cuvânt”, difuzat pe 1 august pe YouTube și disponibil și pe site-ul florentintuca.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *