Conflict aprig în politica ieșeană între Alexandru Muraru și Bogdan Cojocaru

Alexandru Muraru, a aprins o nouă confruntare pe scena politică din Iași. Acuzațiile grave aduse de Muraru împotriva prefectului Bogdan Cojocaru au atras atenția publicului, oferind indicii despre un potențial conflict politic de amploare.

Muraru l-a acuzat că nu este în stare să își îndeplinească atribuțiile ce îi stau în sarcină, faptul că a atras atenția Ministerului Afacerilor Interne, ridică semne de întrebare grave cu privire la capacitatea acestuia de a-și îndeplini simultan rolurile de prefect și președinte interimar al PSD Iași. Muraru și-a exprimat îngrijorarea referitor la informațiile apărute în presă despre modul în care Cojocaru aplică regulamentele legale într-o manieră ce pare a fi influențată de interesele politice.

Alexandru Muraru se referă în special la cazurile recente din comunele Popești și Prisăcani, unde deciziile prefectului au fost criticate ca fiind motivate politic. Într-un caz, o ședință de consiliu local fără cvorum a fost validată de Cojocaru pentru a permite depunerea jurământului unui consilier PSD, în timp ce într-un caz similar, un consilier local a fost refuzat de către prefect pe motiv că ședința la care a depus jurământul nu avea cvorumul necesar.

Muraru susține că aceste exemple evidențiază cum Cojocaru folosește poziția sa de prefect pentru a favoriza interesele PSD și a solicitat demisia lui Cojocaru, în plus, a solicitat și trimiterea corpului de control al MAI pentru a investiga activitatea lui Cojocaru ca prefect.

Replica lui Bogdan Cojocaru nu a întârziat să apară. Acesta a ripostat pe rețeaua de socializare Facebook, sugerând că Alexandru Muraru mimează interesul pentru Iași și că ar trebui mai degrabă să se concentreze asupra colegilor săi de partid, Costel Alexe și Mihai Chirica. Cojocaru a punctat că filiala ieșeană este singura în care primarul liberal și președintele liberal al Consiliului Județean sunt implicați în șase dosare penale.

În acest moment, politica locală din Iași este în fierbere, cu acuzații reciproc aruncate și tensiuni crescute. Conflictul între Alexandru Muraru și Bogdan Cojocaru continuă să se intensifice, iar pe măsură ce acuzațiile se acumulează, este clar că lupta pentru controlul politic al județului Iași este departe de a se încheia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *