Cum a evoluat campania de intimidare a USR-ului asupra jurnaliștilor și politicienilor din Timișoara, sub atent supraveghere polițienească

În anul curent, Timișoara semnifică, pentru România, un singur concept: Capitala Culturală Europeană. În ce privește gestionarea acestei teme de către administrația USR, se poate aduce în discuție o simplă observație: turismul în oraș a cunoscut o scădere, conform Asociației Aeroporturilor din România, iar parcul din vecinătatea Catedralei rămâne acoperit de excremente de porumbei, în pofida plângerilor adresate de subsemnatul către Garda de Mediu, controlată de PSD, Garda care nu detectează nici măcar mirosul de cauciuc din oraș!

Totuși, pentru a trece de la o miasmă la alta, un alt subiect cu aroma necorespunzătoare împânzește Timișoara în aceste zile! Omul de afaceri Dan Dinu, cunoscut în România după ce a fost confruntat ilegal de către Jandarmeria controlată de un consilier USR din Timișoara, i-a atribuit lui Dominic Fritz calificativul de “lepră de pui nazist”! A fost o abordare nepotrivită, așa că primarul a acționat în instanță, cazul civil fiind considerat închis, așa cum ar declara investigatorii americani! Tentativa a fost un eșec total, însă USR nu s-a retras. Într-o publicație statistică a fost difuzat un articol. Aceleași persoane au fost acuzate de simpatii naziste, de extremism. Toți cei acuzați de USR și presă că au dat like au fost înconjurați de mesaje insultătoare pe Facebook. Conturi false le-au adresat injurii jurnalistelor. Amenințările și injuriile s-au răspândit și către politicieni, și deși majoritatea dintre noi am făcut publice imaginile, Poliția Județeană Timiș nu a declanșat nicio anchetă cu privire la amenințările primite de noi, deși mecanismele de identificare a persoanelor din spatele acestor conturi sunt simple pentru IPJ sau SRI. Cu toate acestea, IPJ Timiș pare a dormi un somn adânc!

Intimidarea generată de listele artificial inflaționate, la fel ca puii comercializați și culturiștii de la sala de fitness, a continuat și ieri, când Primăria Timișoara a transmis un email presei în care știrile culese în revista presei erau catalogate ca fiind pozitive sau negative. Câțiva funcționari au dezvăluit public un document intern, iar încă o dată, nicio anchetă! De asemenea, Societatea Timișoara, care l-a sprijinit deschis pe Fritz în repetate rânduri, a simțit necesitatea de a reprima presa locală și politicienii care au dat like unui om de afaceri și să insinueze ideea că o parte a presei este coruptă de PSD și PNL, motiv pentru care critică administrația Fritz.

În mod paradoxal și trist, ieri a fost ziua ei, a Timișoarei, despre care ni se induce fals ideea că este primul oraș liber de comunism, dar unde se practică tactici de intimidare asemănătoare cu cele ale Securității. IPJ Timiș, doarmeți bine! Democrație, doarmeți bine! Timișoara, îți prezentăm regretele noastre, îți cerem iertare pentru că te menținem în miasma de cauciuc german, cu boscheți înalți de un metru și plină de excremente de porumbei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *