Șoc în Europa: Polonia dă lovitura care zguduie ‘nucleul’ Austriei!

Polonia își consolidează poziția în Europa și vizează direct “nucleul” Austriei. Gigantii industriali austrieci domină scena europeană, însă Polonia, prin intermediul gigantului de stat ORLEN, a pus mâna pe firma austriacă Doppler Energie și pe cele 266 de stații de alimentare cu carburant, marcând o intrare puternică pe scena austriacă.

Aceste benzinării, care operează acum sub emblema Turmöl, sunt răspândite pe tot cuprinsul Austriei și sunt printre cele mai frecventate din națiune, având rezultate financiare solide. Aproape jumătate din aceste stații sunt de tip autoservire, oferind posibilitatea clienților de a alimenta și a achita direct la distribuitor. Mai mult, peste 130 de stații au magazine anexate, în timp ce cam 80 oferă opțiuni de mâncare și băuturi răcoritoare.

Nu mai puțin de 25 de stații sunt echipate cu panouri solare.

Compania, care în curând va intra sub umbrela ORLEN, gestionează și o rețea de stații de încărcare pentru vehicule electrice sub brandul Turmstrom, având 35 de puncte de încărcare în 29 de locuri distincte.

Parte a tranzacției este și preluarea Austrocard, un serviciu de carduri de combustibil pentru indivizi și afaceri, acceptat în peste 500 de puncte din Austria.

Achiziționarea firmei austriece și a rețelei sale va fi suportată din resursele interne ale grupului ORLEN.

Se așteaptă ca tranzacția să fie finalizată după aprobarea autorităților de concurență, cu estimarea încheierii pentru sfârșitul lui 2023 sau începutul lui 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *