Incendiu devastator în zona Nicolina, în această dimineață. Lipsa echipamentelor și infrastructura deficientă îngreunează intervenția pompierilor

În această dimineață, locuitorii din zona Nicolina au fost treziți de un coșmar înflăcărat. Un incendiu masiv a izbucnit în spatele blocurilor, într-o zonă cu case, lăsând în urmă un peisaj de dezastru și panică.

Pompierii, chemați de urgență la fața locului, s-au confruntat cu numeroase obstacole în încercarea de a stinge flăcările. Din cauza lipsei hidranților în zonă și a străzilor greu accesibile, intervenția a fost mult îngreunată. Situația a fost agravată și de faptul că, în timpul intervenției, unul dintre furtunurile folosite s-a spart, ceea ce a întârziat acțiunea de stingere a incendiului.

Nemulțumirea localnicilor nu s-a lăsat așteptată. Mulți dintre ei și-au îndreptat frustrarea către conducerea departamentului de pompieri, acuzând lipsa de echipamente adecvate și pregătire insuficientă. “Este inadmisibil ca într-un oraș ca Iași să avem astfel de probleme. Trebuie să ne simțim în siguranță, iar astăzi am văzut că nu putem conta pe serviciile de urgență așa cum ne-am așteptat”, a declarat unul dintre locuitori.

Este important de menționat că această situație poate fi un caz izolat și nu reprezintă o practică obișnuită în activitatea serviciului de pompieri din Iași. Cu toate acestea, incidentul de astăzi ridică semne de întrebare serioase cu privire la starea echipamentelor și pregătirea personalului, precum și la infrastructura zonei.

Autoritățile locale sunt așteptate să facă o anchetă amănunțită pentru a determina cauzele exacte ale incendiului și pentru a identifica soluții care să prevină astfel de evenimente în viitor.

În acest moment, nu există informații despre eventuale victime sau despre amploarea pagubelor materiale. Echipele de intervenție sunt încă la fața locului, evaluând situația și oferind ajutor celor afectați.

Sursa: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *