Scandalul morții tinerei însărcinate la Spitalul din Botoșani: Avocata cere arestarea medicului și se descoperă un complot financiar. Află cum încearcă medicul să scape de proprietăți

Într-o veste șocantă care a zguduit comunitatea, avocata familiei Alexandrei Ivanov, tânăra gravidă care și-a pierdut viața în mod tragic la Spitalul din Botoșani, solicită detenția medicului responsabil pentru îngrijirea ei în acea noapte nefastă. Cererea a fost adresată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Într-o întorsătură neașteptată, se pare că doctorița, care este acum în vizorul anchetatorilor, a semnat un acord de împărțire a bunurilor cu soțul ei, cedându-i o proporție semnificativă a averii lor. Speculațiile sugerează că aceasta ar fi o încercare de a-și proteja activele de posibilele plăți compensatorii către familia îndoliată.

Într-o mișcare rapidă, autoritățile au intervenit și au pus sub sechestru o parte din bunurile doctoriței, evaluată la peste 300.000 de lei. Cu toate acestea, o porțiune considerabilă a averii a fost transferată soțului ei, conform acordului de împărțire.

Drama Alexandrei Ivanov a început pe 18 august la Maternitatea din Botoșani. Deși starea ei se deteriora rapid, tânăra nu a primit asistență medicală adecvată timp de 7 ore. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

În urma acestui incident devastator, Spitalul din Botoșani a fost sancționat cu o amendă de 42.000 de lei. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani a impus această penalizare, reprezentând 0,5% din suma contractată de spital pentru serviciile sale medicale. Acest lucru a fost făcut pentru nerespectarea obligațiilor contractuale legate de îngrijirea Alexandrei Ivanov.

Raportul oficial indică faptul că, între orele 00,45 și 07,35, Alexandra nu a primit serviciile medicale necesare. Această neglijență a fost evidențiată în Contractul de furnizare de servicii medicale spitalicești încheiat cu CJAS.

Cu toate acestea, conducerea spitalului nu este de acord cu această sancțiune. Monica Adăscăliței, managerul interimar al SJU, a anunțat că va contesta decizia, argumentând că sancțiunea poate fi nejustificată.

Alexandra, o tânără în floarea vârstei, avea doar 25 de ani când a murit. Era însărcinată în trimestrul al treilea și a ajuns la spital pe 17 august, plângându-se de dureri și sângerări. După ce a fost supusă unor analize inițiale și a primit perfuzii, personalul medical a neglijat-o pe parcursul nopții. Dimineața următoare, starea ei s-a deteriorat grav, ducând la decesul ei în secția de anestezie și terapie intensivă.

Un raport preliminar de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani a evidențiat această neglijență, indicând că tânăra nu a primit îngrijiri medicale adecvate timp de aproape șapte ore.

Această tragedie a aruncat o lumină asupra sistemului medical și a modului în care pacienții sunt tratați în instituțiile medicale. Comunitatea așteaptă acum răspunsuri și acțiuni concrete pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *