Scandal în PSD: Gabriela Firea sub presiunea liderilor! Demisia iminentă a ministrului Familiei în urma azilelor groazei!

Surse de încredere din interiorul Partidului Social Democrat dezvăluie că liderii PSD forțează o demisie spectaculoasă din Guvern a Gabrielei Firea, actualul ministru al Familiei. Această mișcare ar veni în urma scandalului public exploziv legat de azilele groazei, care a șocat întreaga țară.

Firea, care este prim-vicepreședinte al PSD, refuză să demisioneze, conform unor surse apropiate. Acestea susțin că Firea nu are nicio legătură cu neregulile descoperite în azilele respective. Cu toate acestea, Firea a dat de înțeles în cadrul PSD că este dispusă să se supună deciziei partidului în acest caz, dacă forul de conducere al PSD îi va cere în mod oficial să demisioneze.

Conform surselor, liderii de frunte ai PSD consideră că prelungirea acestui scandal ar putea crea o problemă majoră de imagine pentru partid și exercită presiuni asupra Gabrielei Firea pentru a demisiona “cât mai repede” din funcția de ministru, până săptămâna viitoare.

Susținătorii acestei teorii atrag atenția asupra faptului că, în cazul în care se ajunge la o votare privind demisia Gabrielei Firea sau retragerea sprijinului politic acordat acesteia în cadrul Consiliului Național al PSD, partidul va fi grav afectat din punct de vedere reputațional. În plus, demisia sub presiune ar putea da impresia că Firea a cedat în fața protestelor de stradă, în loc să transmită un mesaj de asumare politică, conform surselor citate.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a subliniat importanța explicării situației de către Gabriela Firea. El a declarat că informațiile despre presupusele legături dintre Firea și Ștefan Godei, fostul președinte al Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz, reprezintă o problemă de imagine gravă pentru partid în cazul în care știrea se răspândește pe scară largă. Romașcanu a menționat că Firea trebuie să facă lumină în acest caz și să ia decizii în consecință.

“Gabriela Firea trebuie să fie cea care explică situația. Ca membru al partidului și coleg personal cu doamna Firea, nu am constatat nicio legătură între atribuțiunile ministerului Familiei și azilele respective. Din punct de vedere politic, demisia este o decizie unilaterală, așa că nu pot face eu un apel în acest sens”, a declarat Romașcanu.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al PSD a dezvăluit că va avea loc o întrunire la nivel înalt în zilele următoare, în cadrul căreia această problemă nu va putea fi evitată. “Gabriela Firea va trebui să explice această apropiere, dacă a existat, și să acționeze în consecință”, a adăugat Romașcanu, sugerând că situația este una serioasă și necesită o rezolvare urgentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *