ULTIMELE ȘTIRI: Piedone face mai rău ca vijelia din București: din cauza incompetentei conducerii primăriei capitalei

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, exprimă o profundă frustrare față de primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, care refuză să acorde autorizații pentru tăierea și eliminarea arborilor care reprezintă un pericol public pentru viața cetățenilor. El susține că doar în această dimineață, în timpul unei furtuni de Cod Galben, s-au produs pagube semnificative, iar o persoană se luptă acum pentru viața sa după ce un copac s-a prăbușit peste mașina în care se afla în mers.

“O APROAPE TRAGEDIE SE DESFĂȘOARĂ – O PERSOANĂ ESTE INTERNATĂ LA SPITAL DUPĂ CE UN COPAC A CĂZUT PE MAȘINA SA

În urma condițiilor meteorologice nefavorabile de astăzi, o persoană aflată într-o mașină pe Strada Veseliei nr. 3-5 a fost transportată de urgență la spital după ce un copac a căzut peste autovehicul. Bărbatul în vârstă de 36 de ani a fost salvat din mașină de către pompieri și transportat la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni” din capitală. Acesta suferă probleme la coloană și dureri de cap severe. Ancheta este în curs de desfășurare de către lucrătorii Secției 18 de Poliție. Circulația a fost restricționată pentru a facilita cercetarea la fața locului.

Săptămâna trecută, primarul Cristian Popescu Piedone a făcut un apel către primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan, pentru a elibera avizele necesare pentru tăierea și defrișarea copacilor uscați din teritoriul Sectorului 5.

“Am solicitat primarului general aprobarea urgentă a cererilor depuse pentru tăierea și curățarea copacilor din Sectorul 5, în scopul protejării siguranței cetățenilor și pentru a preveni pagubele materiale. Iată că astăzi asistăm la un incident grav. O persoană a ajuns la spital din cauza indiferenței unor oameni. Solicit din nou aprobarea celor peste 7.000 de cereri pe care le-am depus la Primăria Capitalei în acest sens! Nu putem aștepta producerea unei tragedii pentru a lua măsuri! Trebuie să acționăm acum! Viața cetățenilor este mai importantă decât orice altceva!” a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Primarul a anunțat că, în caz de nevoie, va interveni pentru tăierea și curățarea copacilor din sector, fără a mai aștepta avizele de la Primăria Capitalei, pentru a nu pune în pericol viața cetățenilor. Cristian Popescu Piedone îi îndeamnă și pe ceilalți primari din București să se unească în acest sens, deoarece problema se regăsește în toate sectoarele.

Astăzi, în zona Sectorului 5, au fost înregistrate 11 incidente legate de copaci căzuți sau crengi rupte, rezultând în avarierea a 5 autovehicule. S-au semnalat și acumulări de apă în zona Teiuș-Sântana, motiv pentru care s-a solicitat intervenția unui camion de vidanjare din cadrul Infrastructurii Sectorului 5″, a declarat primarul Cristian Popescu Piedone.

Pe măsură ce siguranța cetățenilor rămâne o preocupare de actualitate, conflictul dintre primarul Piedone și primarul Dan continuă, lăsând în suspensie soarta autorizațiilor pentru tăierea copacilor. Consecințele furtunii reprezintă o amintire urgentă a necesității de măsuri preventive pentru reducerea riscurilor și protejarea vieților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *