Scandal fără precedent la Campionatele Mondiale, Cătălina Ponor, umilită de antrenorul României! Ce s-a întâmplat în culise?

Un incident șocant a avut loc sâmbătă la Campionatele Mondiale de Gimnastică din Belgia, care a stârnit valuri de indignare în rândul fanilor sportului și al comunității sportive. Cătălina Ponor, o icoană a gimnasticii românești și una dintre cele mai strălucite campioane ale țării noastre, a fost interzisă să se apropie de membrele echipei naționale, conform informațiilor furnizate de OrangeSport.

Sursele indică faptul că Patrick Kiens, cel care coordonează echipa națională a României, ar fi depus o plângere oficială către Donatella Sachi, liderul Comitetului Tehnic Feminin. Această plângere avea ca scop menținerea distanței dintre Ponor și gimnastele echipei naționale.

Se pare că motivul acestei plângeri a fost o interacțiune aparent inofensivă între Cătălina Ponor și una dintre sportivele echipei. Ponor, dorind să împărtășească sfaturi și să discute despre evoluția sportivei, a fost surprinsă să descopere că a fost subiectul unei plângeri venite din partea lui Kiens, antrenorul echipei naționale.

Reacțiile nu au întârziat să apară. Un apropiat al echipei naționale a declarat: „Este uluitor ce se petrece în Belgia. Acest individ, care acum pretinde că are autoritatea de a conduce echipa națională, a avut audacitatea să o critice pe Cătălina Ponor, una dintre cele mai remarcabile gimnaste ale României din toate timpurile. Domnul Kiens ar trebui să își arate respectul față de Ponor și să încerce să stabilească un dialog cu ea. Mă întreb ce se va întâmpla dacă Nadia Comăneci, o altă legendă a gimnasticii românești, va dori să interacționeze cu echipa. Va avea aceeași reacție? Este pur și simplu incredibil și de neconceput!”

Mai mult, se pare că antrenorul Patrick Kiens nu este străin de controverse. În trecut, el a fost acuzat de comportament abuziv, cel puțin verbal, față de gimnastele de la clubul său din Olanda. Termeni jignitori precum „Gogoașă, brioșă, budincă sau chiar porc gras” au fost folosiți pentru a descrie tinerele sportive.

Este important de menționat că Cătălina Ponor nu a fost în Belgia ca membră a delegației României. Ea a fost prezentă la Campionatele Mondiale în calitate de reprezentant al atleților la nivelul Federației Internaționale de Gimnastică, o poziție pe care o deține de 2 ani.

În încheiere, acest incident ridică numeroase întrebări despre etica și profesionalismul în sportul de performanță. Cătălina Ponor, cu toate realizările și contribuțiile sale la gimnastica românească, merită respect și recunoaștere, nu umilințe și restricții nejustificate. Acest episod ne amintește că, indiferent de realizări, sportivii sunt în continuare supuși la capriciile și deciziile celor din poziții de putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *