Prima pagină » Iasi in fiecare pagina » Revolutie economică! România pășește pe scena financiară globală, bursa din Tokyo întâmpină delegația Românească

Revolutie economică! România pășește pe scena financiară globală, bursa din Tokyo întâmpină delegația Românească

by Salut Iasi

Pentru prima dată în istoriei, reprezentanții României au fost primiți cu mâinile deschise pe coridoarele Bursei de Valori din Tokyo! Acest eveniment monumental a avut loc tocmai în momentul în care se sărbătoresc 10 ani de la crearea Japan Exchange Group (JPX), care s-a născut în urma fuziunii a două titani, Tokyo Stock Exchange Group și Osaka Securities Exchange, în 2013.

În fruntea acestei delegații prestigioase se află Diana Păun, consilierul prezidențial, care a avut onoarea să fie primită de echipa de top a JPX. Yoshida Masanori, directorul diviziei de Strategii Globale al JPX, a evidențiat semnificația acestui eveniment. „Este o onoare să găzduim reprezentanți ai României într-o perioadă atât de marcantă pentru noi”, a mărturisit el.

Nu este de mirare că această vizită a fost privită cu atâta entuziasm. JPX se numără printre primele cinci burse la nivel global privind capitalizarea de piață, se află pe locul șase în ceea ce privește volumul tranzacțional anual și ocupă locul doi în ceea ce privește numărul companiilor listate.

Diana Păun, drept reprezentanta a președintelui Klaus Iohannis și lidera a acestei misiuni inițiate de Grupul de Presă MediaUno, a pus accent pe legătura solidă dintre România și Japonia. „Legătura dintre națiunile noastre nu se rezumă la simple cuvinte. Este reflexia dorinței profunde de a construi un parteneriat puternic și mutual avantajos, susținut de inovație, avans tehnologic și viziuni de dezvoltare durabilă”, a declarat Păun.

Într-un peisaj global în constantă schimbare și față cu provocări imprevizibile, ambiția României este de a duce relațiile cu Japonia la un nivel superior, explorând noi arii de colaborare și consolidând conexiunile dintre companiile locale. Prezența firmelor românești în această delegație subliniază nu doar valoarea produselor și serviciilor oferite, ci și spiritul inovativ și creativ al României.

Printre colaborările notabile dintre România și Japonia, Diana Păun a menționat prezența peste 110 companii japoneze pe teritoriul românesc și contribuția Japoniei la construirea podului suspendat de la Brăila, o capodoperă inginerească. De asemenea, cooperarea în construirea liniei de metrou M6 și implicarea Japoniei în domeniul energiei nucleare sunt exemple concrete ale relației fructuoase dintre cele două națiuni.

În încheiere, Păun a punctat că dezvoltarea continuă a acestor relații va depinde de dedicația și angajamentul mutual al celor două țări. „Vizăm deschiderea unor noi perspective pentru investiții și construirea unor punți de cooperare solide, benefice atât pentru populația, cât și pentru economiile noastre”, a concluzionat Diana Păun.

Această vizită istorică nu numai că marchează un nou capitol în relațiile româno-japoneze, ci și subliniază rolul crescând al României pe scena financiară globală.

Ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Noutati