Toamna aceasta ne aduce vreme capricioasă în întreaga țară. Uite cum va fi în zona Moldovei!

Țara noastră se pregătește pentru schimbări climatice drastice în această toamnă. Conform datelor ANM, temperaturile vor fi precum un adevărat roller-coaster emoțional, promițându-ne începuturi de săptămână înfocate, dar terminând cu temperaturi ce ne vor face să ne gândim de două ori înainte de a părăsi căldura casei.

În Banat, soarele va străluci puternic la început, cu medii de 28-30 de grade, însă nopțile vor răcori atmosfera la o temperatură de 12-14 grade. Dar nu vă obișnuiți, căci până în mijlocul lunii, mercurul din termometre va indica doar 26-27 grade, și cerul va plânge de parcă și-ar vărsa toate regretele.

Crișana nu va fi mai prejos. După ce ne vom bucura de 29 de grade în primele zile, o adiere rece ne va aduce temperaturi de 25-26 de grade. Sperați la nopți liniștite? Gândiți-vă de două ori, pentru că se așteaptă ploi puternice!

Transilvania, cunoscută pentru peisajele sale fermecătoare, ne oferă o surpriză: de la 26 de grade vom ajunge la 24-25. Și nu e tot! Ploile vor reveni și aici, pentru a completa tabloul perfect al unei toamne ploioase.

Maramureș, vremea va fi la fel de capricioasă. Ne vom încălzi cu 26-28 de grade la început, dar până în mijlocul lunii, bluzele groase vor fi esențiale, deoarece temperaturile vor scădea la 24-25 de grade.

Moldova promite un început cald cu 26-27 de grade, dar frigul va intra în scenă în a doua săptămână. Pregătiți-vă umbrelele!

Țărmiurile Dobrogene ne ademenesc cu temperaturi de 27-29 de grade, dar nopțile ne vor răcori cu 15-18 grade, aducând cu ele și ploi neașteptate.

Muntenia și Oltenia păstrează trendul, cu zile însorite și temperaturi de 28-29 grade la început, urmate de scăderi și precipitații ulterioare.

Și dacă vă gândeați că la munte veți găsi liniște și stabilitate, vă înșelați. Deși ne vom bucura de temperaturi de 16-18 grade, ele vor scădea rapid la 14-15 grade, cu șanse mari de ploi.

În concluzie, această toamnă va fi una plină de surprize. În timp ce România se pregătește pentru un început de septembrie însorit și cald, furtunile și temperaturile reci sunt la orizont, așteptând să-și facă simțită prezența. Așadar, pregătiți-vă hainele de ploaie și beți ceaiuri calde, toamna aceasta promite să fie una de neuitat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *