Protest inedit: Diana Șoșoacă își arată nemulțumirea față de cenzură cu o ‘botniță’ în emisiunea de la Realitatea Plus

Senatoarea și lidera partidului S.O.S. România, Diana Șoșoacă, a surprins audiența și conducerea Realitatea Plus prin apariția sa cu o ‘botniță’ în timpul emisiunii moderată de Anca Alexandrescu. Actul neobișnuit este menit să exprime protestul aspru al Șoșoacei față de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), care a sancționat recent postul de televiziune pentru o emisiune în care a participat chiar ea.

La acel moment, în cadrul emisiunii s-a permis participarea lui Mircea Toma, membru marcant al CNA, pentru a oferi lămuriri privind sancțiunea aplicată. Întreaga interacțiune a condus la un schimb incendiar de replici între senatoare și reprezentantul CNA, Șoșoacă punându-l la zid pe Mircea Toma cu acuzații grave.

Șoșoacă i-a reproșat lui Toma faptul că, în urmă cu peste un deceniu, acesta milita pentru abolirea cenzurii, exclamând “Jos cenzura”, dar acum, după aprecierea sa, s-ar fi răzgândit, proclamând ideea contrară, într-un sens de “sus dictatura”. În acest fel, Șoșoacă insinuează o înclinare a CNA spre practici autoritare.

Subiectul sensibil al pandemiei nu a fost evitat, senatoarea punând în discuție politicile CNA în această perioadă. Toma a fost criticat pentru amenzile aplicate celor care au exprimat îndoieli sau critici la adresa vaccinului anti-COVID-19, în ciuda faptului că ulterior s-a demonstrat că acesta a avut reacții adverse pentru un număr semnificativ de persoane.

Această confruntare publică și modul neconvențional de protest al senatoarei Diana Șoșoacă subliniază tensiunile dintre membrii societății civile și organismele de reglementare media în contextul actual complex și de multe ori controversat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *