Premierul Ciolacu dezvăluie planul secret pentru salvarea economiei României! Marcel Ciolacu angajează răspunderea Guvernului pe legea privind măsurile fiscal-bugetare, în această dimineață a fost convocat Parlamentul

Într-o mișcare surprinzătoare, ultima propunere legislativă a premierului Marcel Ciolacu a ajuns pe masa Parlamentului. Aceasta vizează măsuri fiscal-bugetare revoluționare, având ca scop principal reconfigurarea fiscalității din țara noastră și implementarea unor reforme majore în sistemul bugetar.

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, și-a asumat responsabilitatea pentru acest proiect legislativ în fața reprezentanților națiunii. Se așteaptă ca parlamentarii să propună modificări la această lege, iar ulterior să se angajeze într-o dezbatere intensă în Parlament pentru a decide asupra viitorului fiscal al României.

Contextul actual este unul tensionat. România se confruntă cu provocări semnificative în ceea ce privește politica bugetară. În 2019, țara noastră a intrat în procedura de deficit excesiv (EDP) după ce deficitul ESA a trecut de pragul de 3% din PIB stabilit de reglementările europene. Proiecțiile pentru următorii ani sunt, de asemenea, îngrijorătoare, cu estimări ale deficitului bugetar care ajung până la 8% din PIB în 2021, 6,2% din PIB în 2022 și 4,4% din PIB în 2023.

Regulamentele europene recente privind gestionarea fondurilor externe, atât cele nerambursabile cât și cele rambursabile, impun măsuri stricte de conformitate cu principiile guvernanței economice. În cazul nerespectării acestor reguli, România riscă sancțiuni severe, inclusiv suspendarea parțială sau totală a fondurilor europene.

În ultimele luni, discuțiile dintre reprezentanții Comisiei Europene și oficialii guvernamentali români au subliniat necesitatea unui pachet de măsuri robust pentru a menține și reduce deficitul bugetar. Acest lucru este esențial pentru a evita sancțiunile care ar putea rezulta în suspendarea fondurilor europene destinate României.

Comisia Europeană a avertizat clar: dacă România nu ia măsuri adecvate pentru a aborda aceste probleme, consecințele vor fi severe. În lumina acestei situații, Guvernul, în colaborare cu reprezentanții CE, a convenit să lucreze împreună pentru a elabora un set de reforme care să fie adoptat până la sfârșitul anului 2023.

Aceste măsuri sunt vitale pentru a asigura conformitatea cu Decizia de Implementare a Consiliului legată de PNRR al României și pentru a readuce deficitul bugetar al țării pe o cale sustenabilă. Este clar că, pentru a aborda problema deficitului bugetar și pentru a asigura sustenabilitatea finanțelor publice, România trebuie să ia măsuri decisive. Acestea includ consolidarea fiscal-bugetară, administrarea eficientă a veniturilor publice, combaterea evaziunii fiscale și gestionarea adecvată a resurselor minerale și naturale ale statului.

În concluzie, propunerea legislativă a premierului Ciolacu reprezintă un pas crucial în direcția corectă pentru România. Cu toate provocările și obstacolele care stau în față, este esențial ca toți actorii politici să colaboreze pentru a asigura un viitor stabil și prosper pentru România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *