Oportunitatea unei infrastructuri sportive modernizate – Noua Sală Polivalentă din Iași 

Guvernul României ia în considerare un proiect masiv de construcție a unei săli polivalente în al doilea oraș al țării, Iași. Cu o valoare estimată de 100 de milioane de euro, această investiție ar marca un pas important în modernizarea infrastructurii sportive a orașului.

Un pas înainte pentru Iași

Iașiul, cu un stadion construit în urmă cu peste 60 de ani și o sală polivalentă ridicată în anii ’70, speră să-și ridice standardul infrastructurii sportive. Proiectul propus este considerat un avans semnificativ, aducând orașul în era modernă a facilităților sportive.

O așteptare îndelungată

După ani de zile în care ieșenilor li s-au prezentat diverse machete și propuneri, unul dintre proiecte urmează să fie discutat de Guvernul României. Este vorba de construcția unei săli polivalente cu o capacitate de peste 9,000 de locuri, un proiect ambițios ce ar schimba fața sportului în regiune.

O Investiție considerabilă

Proiectul propus implică o investiție de aproximativ 96 de milioane de euro, TVA inclus, finanțată de la bugetul de stat prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Această sumă semnificativă reflectă angajamentul de a aduce infrastructura sportivă din Iași în secolul XXI.

 Locație strategică

Noua sală polivalentă ar urma să fie construită în apropierea Spitalului Regional de Urgență din Iași, oferind un acces ușor și comod pentru locuitorii orașului și pentru vizitatori. Terenul de 8 hectare, situat în zona Moara de Vânt, este gândit să găzduiască și Spitalul Regional de Urgență, aducând beneficii multiple comunității.

 Facilități avansate

Cu dimensiuni impresionante de 60 metri x 30 metri pentru terenul principal, sala polivalentă va oferi un spațiu generos pentru o varietate de evenimente sportive și culturale. În plus față de sala principală, se va construi o sală de antrenament cu 110 locuri pentru spectatori, împreună cu alte terenuri în aer liber, extinzând gama de activități posibile în această locație.

Un design contestat, dar speranțe ridicate

Designul sălii, inspirat din coroana Reginei Maria, a stârnit controverse printre arhitecți, însă politicienii ieșeni sunt încrezători că Guvernul va aproba proiectul. Cu toate acestea, aprobarea proiectului nu garantează începerea imediată a lucrărilor, urmând ca acesta să fie un proces care necesită licitații și planificări detaliate.

 Un viitor promițător pentru sportul ieșean

Construcția propusă a sălii polivalente ar reprezenta un pas important pentru dezvoltarea sportului și a comunității din Iași. Cu facilități moderne și o capacitate extinsă, această sală ar putea deveni un punct central al activităților sportive și culturale din regiune, promovând un stil de viață sănătos și oferind o platformă pentru excelență sportivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *