Ministra Deca – Coordonator de țepe în sistemul educațional românesc

Doamna Deca, un nume care încălzește sufletele păcăliților, a fost pusă în lumina reflectoarelor atunci când a preluat coordonarea programului “România Educată”. Cu toate acestea, nu a făcut decât să perpetueze o serie de înșelătorii care au știrbit încrederea în sistemul de învățământ. 

O poveste de înșelăciune: România educată și alte promisiuni deșarte

În calitate de ministru coordonator, Doamna Deca a fost în centrul unor proiecte precum “România Educată”, care, în realitate, au fost doar păcăleli sub un ambalaj sofisticat. În loc să aducă îmbunătățiri semnificative, aceste programe s-au dovedit a fi doar o iluzie, iar profesorii și elevii au fost lăsați cu mâinile goale.

Blatul comunicațional și salariile reduse pentru profesorii debutanți

Vara trecută, Doamna Deca a orchestrat un “blat convenabil” comunicațional pentru a împiedica profesorii să intre în grevă. Cu toate promisiunile de susținere, surpriza a venit pentru profesorii debutanți care au constatat că li s-au redus salariile cu 1000 de lei, în ciuda măririlor salariale promise începând cu 1 ianuarie. O astfel de abordare nu face decât să submineze eforturile acestora și să le diminueze motivația.

Încrederea încălcată: Promisiuni uitate în calendar

O privire atentă în calendar a dezvăluit că Doamna Deca nu se simte responsabilă pentru promisiunile făcute profesorilor. În loc să recunoască și să corecteze situația, a încercat să arunce vina pe fostul ministru Budăi. O astfel de atitudine arată disprețul față de cadrele didactice și lipsește de transparență în gestionarea problemelor educaționale.

Învățământul în țările civilizate vs. disprețul actual al guvernului

În țările civilizate, cadrele didactice sunt tratate cu respect, sunt remunerate corespunzător și sunt încurajate să dezvolte o carieră în învățământ. În contrast, Guvernul actual pare să subestimeze valoarea dascălilor, testându-le răbdarea și ignorând nevoile lor legitime. În loc să fie parteneri în procesul educațional, profesorii se simt tratați ca și cum ar fi o “maculatură” la coș.

Guvernul în labirintul minciunilor și batjocurilor față de tinerele generații

Actualul Guvern se plimbă pe un drum al minciunilor care depășesc limita bunului simț. Tinerii care aleg să devină dascăli se confruntă nu doar cu provocările specifice acestei profesii, ci și cu dezamăgirea adâncă provocată de promisiuni neserioase și reducerea valorii meseriei lor.

Un apel la responsabilitate și respect

Încheind, este evident că Doamna Deca și Guvernul în ansamblu trebuie să-și asume responsabilitatea pentru gestionarea inadecvată a sistemului educațional. Este necesară o schimbare de abordare, unde transparența, respectul față de dascăli și angajamentul real pentru îmbunătățirea calității învățământului să devină priorități. Este timpul ca promisiunile să nu mai rămână doar cuvinte goale, iar viitorul educației să fie construit pe baza respectului și susținerii autentice față de profesori și elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *