Marcel Ciolacu, candidatul fără de scăpare de la prezidențiale? Descoperă motivul uimitor!

Marcel Ciolacu, liderul PSD, pare să fie într-o situație dificilă. Deși nu pare să-și dorească cu ardoare candidatura la prezidențiale, se pare că partidul său nu se poate mobiliza în spatele altui candidat. Kelemen Hunor, președintele UDMR, a subliniat această situație, afirmând că Ciolacu ar trebui să fie alegerea PSD pentru Cotroceni, având în vedere poziția sa de lider al partidului.

Hunor a exprimat îndoieli cu privire la capacitatea PSD de a se mobiliza în spatele lui Nicolae Ciucă, dacă PSD și PNL ar decide să susțină un candidat comun. În opinia sa, PSD nu s-a mobilizat nici pentru Victor Ponta, nici pentru Mircea Geoană în trecut. Astfel, este puțin probabil ca situația să se schimbe acum.

Într-o discuție recentă la Prima TV, Kelemen Hunor a subliniat că, din perspectiva sa, PSD are cele mai mari șanse să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale. Acest lucru se datorează, în mare parte, poziției sale solide în politica românească. Cu toate acestea, el a menționat că anunțarea candidaturii cu mult timp înainte nu garantează victoria. A adus în discuție exemplele lui Traian Băsescu și Klaus Iohannis, care au intrat în cursa prezidențială cu doar câteva luni înainte de alegeri și au reușit să câștige.

Referindu-se la Mircea Geoană, Hunor a spus că PSD nu are niciun motiv să-l susțină în cursa pentru Cotroceni. “De ce să-l susțină PSD? Normal, Marcel Ciolacu ar trebui să fie candidatul PSD pentru că este președintele partidului. Nu sunt foarte convins că Marcel Ciolacu își dorește să fie candidat la prezidențiale”, a declarat Hunor.

În ceea ce privește USR, Hunor crede că au șanse să ajungă în finala prezidențială, dar numai dacă prezintă un candidat puternic și obțin rezultate bune la alegerile europarlamentare și locale.

În încheiere, Kelemen Hunor a clarificat că nu va mai candida la prezidențiale din partea UDMR. A menționat că, deși a candidat de mai multe ori în trecut datorită presiunilor colegilor săi, nu mai are această ambiție acum. “Nu mă interesează. Pentru mine, farmecul candidaturii la prezidențiale a trecut după prima încercare”, a declarat președintele UDMR.

În concluzie, peisajul politic românesc se conturează într-un mod interesant înainte de alegerile prezidențiale. Cu Marcel Ciolacu într-o poziție neașteptată de candidat potențial și cu alte partide strategizând pentru a-și maximiza șansele, alegătorii români sunt cu siguranță în așteptarea unor alegeri pline de surprize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *