Kovesi ar putea răsturna jocul la prezidențiale! Ce spune Kelemen Hunor despre candidații-surpriză?

Într-o dezvăluire neașteptată, Kelemen Hunor, liderul UDMR, a lansat ipoteza că Laura Codruța Kovesi, actuala conducătoare a Parchetului European, ar putea să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale din anul următor. Deși Kovesi a negat această posibilitate în trecut, exprimându-se în diverse limbi, Hunor crede că lucrurile s-ar putea schimba. “Chiar dacă acum a respins ideea, în mai-iunie anul viitor s-ar putea să avem un răspuns afirmativ din partea ei”, a declarat Hunor.

Într-o intervenție la emisiunea Insider politic de la Prima TV, președintele UDMR a fost chestionat despre posibilitatea ca Kovesi să fie printre candidații la prezidențiale. El a subliniat că USR are potențialul de a ajunge în finala prezidențială din 2024, dar cu anumite condiții. “USR ar putea avea un cuvânt greu de spus dacă propune un candidat solid și dacă obține rezultate notabile la alegerile europarlamentare și locale”, a menționat Hunor.

În ceea ce privește Elena Lasconi ca posibil candidat USR, Kelemen Hunor a fost rezervat: “Nu am avut ocazia să o cunosc pe doamna Lasconi. Am auzit că a avut realizări notabile într-un anumit oraș, dar nu pot să mă pronunț fără să am mai multe informații.”

În ceea ce-l privește pe Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, Hunor este de părere că șansele acestuia sunt limitate. “Fără susținerea unui partid puternic, e dificil pentru Geoană să aibă succes. Nu sunt convins că PSD l-ar propune din nou ca și candidat, având în vedere rezultatele anterioare”, a afirmat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a adus în discuție și apariția unor candidați-surpriză, care ar putea schimba dinamica alegerilor. El a amintit de cazurile lui Traian Băsescu și Klaus Iohannis, care au intrat în cursă cu puțin timp înainte de alegeri și au avut succes. “Istoria ne-a arătat că cei care anunță candidatura prea devreme s-ar putea să ajungă în turul doi, dar nu neapărat să câștige. Trebuie să fim atenți la cei care intră în joc în ultimele luni”, a subliniat Hunor.

În încheiere, Kelemen Hunor a menționat că, din punct de vedere matematic, PSD are cele mai mari șanse să ajungă în turul doi. “PSD are o bază solidă de susținători și, dacă va colabora cu PNL, s-ar putea să avem o surpriză”, a conchis liderul UDMR.

În contextul actual, lumea politică este în fierbere, iar speculațiile despre posibilii candidați la prezidențiale sunt la ordinea zilei. Cu toate acestea, declarațiile lui Kelemen Hunor aduc un nou nivel de intrigă și ne fac să ne întrebăm cine va fi candidatul-surpriză care va răsturna toate așteptările.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *