Manifestări fastuoase în orașul Iași cu ocazia Zilei Naționale a României și sărbătorilor de iarnă

Iași, orașul istoric și cultural al României, se pregătește să celebreze Ziua Națională a României, pe 1 decembrie, printr-o serie de evenimente grandioase și pline de culoare, care vor marca nu doar această zi importantă, dar și debutul Sărbătorilor de Iarnă.

Spectacol folcloric și ceremonii în piața Palatului Culturii

Ziua va începe cu un spectacol folcloric vibrant în Piața Palatului Culturii, începând cu ora 10.00. Acesta va fi susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” și de un grup de tineri artiști talentați, care vor aduce în fața publicului frumusețea tradițiilor românești prin muzică și dans.

La ora 11.00, manifestările vor continua cu un ceremonial militar solemn, depuneri de coroane și un serviciu religios, urmate de alocuțiunile oficialităților și o impresionantă paradă militară. Aceste momente de respect și omagiu sunt esențiale pentru a comemora eroii națiunii și pentru a celebra identitatea și unitatea românească.

După ceremonii, programul artistic va fi reluat la ora 12.15, urmat de o masă populară tradițională, unde participanții se vor putea delecta cu fasole, cârnați, pâine, vin fiert și ceai, într-o atmosferă de sărbătoare și comuniune.

Aprinderea iluminatului festiv și decoruri de vis

Un moment deosebit de așteptat este aprinderea iluminatului festiv, care va avea loc între orele 17.25 și 17.30, în zona bradului de pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Acest eveniment va fi marcat printr-un spectacol dedicat copiilor, creând o atmosferă magică și festivă.

Iluminatul festiv va fi aprins inițial în zona centrală, urmat de celelalte zone ale orașului, transformând Iașiul într-un adevărat tărâm de poveste. Seara se va încheia cu tradiționala retragere cu torțe, un spectacol de lumină și culoare.

Amenajări specifice sărbătorilor de iarnă

Pentru a aduce spiritul sărbătorilor în fiecare colț al orașului, Servicii Publice SA a achiziționat peste 800 de brazi în ghivece, care vor fi ornați și amplasați în diverse zone, creând o atmosferă de basm. De asemenea, 26 de brazi mari vor fi decorați cu instalații luminoase și montați în locații cheie, inclusiv pe pietonalul Ștefan cel Mare și în Piața Unirii.

Punctele principale de atracție vor include tuneluri din cetină cu instalații luminoase și o plasă luminoasă montată deasupra Pieței Unirii, aducând un plus de magie și strălucire orașului.

Târgul de crăciun și parcul de distracții

Târgul de Crăciun al Iașului și parcul de distracții, care vor fi organizate pe axa bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, strada I.C. Brătianu și Piața Unirii, vor fi puncte de atracție majoră. Aici, vizitatorii se vor putea bucura de 40 de căsuțe ornate festiv, oferind o varietate de produse tradiționale și de sezon.

Iluminat festiv stradal

În spiritul tradiției, Flash Lighting Services SA, compania contractată de Primăria Municipiului Iași, va monta figurine luminoase și instalații electrice de-a lungul principalelor artere din zona centrală, transformând orașul într-un spectacol de lumină și culoare.

Ornamentele luminoase vor fi montate în zone și străzi cheie, inclusiv pe pietonalul și bulevardul Ștefan cel Mare, bd Carol I, str. Palat, și multe altele, creând un peisaj urban de poveste.

Aceste manifestări dedicate Zilei Naționale a României și Sărbătorilor de Iarnă ale Iașului sunt o dovadă a bogăției culturale și al spiritului vibrant al orașului. Ele nu doar celebrează istoria și tradițiile României, dar și aduc bucurie, lumină și speranță în inimile locuitorilor și vizitatorilor, într-un anotimp al dăruirii și al comuniunii. Iașiul se transformă astfel într-un loc de întâlnire pentru toți cei care doresc să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă într-un cadru autentic românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *