Thierry Baudet, varianta olandeză a lui George Simion lovit cu o sticlă în cap (VIDEO)

Incidentul violent a avut loc cu doar două zile înainte de alegerile naționale din Olanda

Thierry Baudet, liderul controversatului partid de extremă dreaptă Forumul pentru Democrație (FvD), a fost victima unui atac violent în timpul unui eveniment electoral. Incidentul a avut loc într-un bar, cu doar două zile înainte de alegerile naționale din Olanda.

Potrivit surselor, Baudet a fost lovit în ceafă și la tâmplă cu o sticlă de bere. Imaginile cu incidentul au fost rapid distribuite pe rețelele de socializare, iar poliția a intervenit prompt, arestând un suspect în afara locației.

VIDEO

https://x.com/annstrikje/status/1726645299735847418?s=20 

Victima a fost transportată la un spital din Groningen pentru a primi îngrijiri medicale. Deși rănile lui Baudet sunt considerate ușoare, incidentul l-a forțat să anuleze aparițiile programate ulterior.

Prim-ministrul în exercițiu, Mark Rutte, a condamnat atacul, numindu-l „total inacceptabil”. Rutte, care nu candidează în alegerile din 22 noiembrie, a exprimat îngrijorarea sa față de creșterea violenței în politica olandeză.

Partidul FvD, condus de Baudet, este cunoscut pentru pozițiile sale euro-sceptice, naționaliste și anti-imigrație. Sondajele de opinie sugerează că partidul ar putea câștiga între patru și cinci locuri în parlamentul olandez, care numără 150 de membri.

Acest incident subliniază tensiunile crescânde din politica olandeză, în special în contextul unei campanii electorale marcate de diviziuni profunde și dezbateri aprinse pe teme precum imigrația și identitatea națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *