Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, un pas înainte, doi pași înapoi?

Guvernul sărbătorește cu fast, dar tăie fondurile esențiale pentru copii

În timp ce Ciolacu și doamna Natalia Intotero au marcat Ziua Internațională a Drepturilor Copilului prin semnarea contractelor pentru înființarea centrelor de zi finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), o decizie recentă aruncă o umbră asupra angajamentului său față de bunăstarea copiilor, suspendarea programului “„Masă Caldă pentru școli”.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a lăudat inițiativa guvernamentală, subliniind importanța acestor centre de zi în prevenirea separării copiilor de familii și în oferirea unui sprijin esențial pentru părinți. Aceste centre sunt, fără îndoială, un pas înainte în asigurarea unui viitor mai bun pentru copiii vulnerabili.

Cu toate acestea, în umbra acestor realizări, se ascunde o decizie controversată, guvernul a hotărât să nu mai finanțeze programul “„Masă Caldă pentru școli” în acest an. Acest program, care oferea mese gratuite copiilor în școli, a fost un sprijin vital pentru multe familii cu venituri reduse, asigurând că copiii lor primesc cel puțin o masă nutritivă pe zi.

Criticii acestei decizii subliniază contradicția evidentă dintre celebrarea drepturilor copilului și tăierea unui program esențial pentru sănătatea și bunăstarea acestora. În timp ce guvernul investește în proiecte pe termen lung, necesitățile imediate ale copiilor par să fie neglijate.

Este de înțeles că bugetul național este limitat și că fiecare decizie de finanțare trebuie să fie bine chibzuită. Totuși, prioritizarea investițiilor pe termen lung în detrimentul nevoilor acute ale copiilor ridică întrebări serioase despre echilibrul și eficacitatea politicilor guvernamentale în domeniul protecției copilului.

În concluzie, în timp ce inițiativele precum centrele de zi sunt lăudabile și necesare, ele nu ar trebui să eclipseze nevoile imediate ale copiilor. Guvernul trebuie să găsească un echilibru între investițiile pe termen lung și sprijinul direct și imediat pentru copii, asigurându-se că niciun copil nu este lăsat în urmă.

https://www.facebook.com/100058123147317/posts/pfbid0YLx9m5tyJ4fc5KG4iPsMT9aDkT27GAs42yQKrdCXVzvBg45DeaD8R2ypJ8qoa7hRl/?d=n&mibextid=WC7FNe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *