“Lichidul mortal care transformă creierul în stafidă!” – Avertismentul șocant al doctorului Vlad Ciurea

Prof. dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți medici neurochirurgi din țară, a dezvăluit recent care este băutura care poate transforma creierul într-o “stafidă”. “Din toate creierele pe care le-am avut ocazia să le operez, cel al alcoolicului este cel mai afectat”, avertizează specialistul.

Alcoolul, o băutură consumată frecvent în societatea noastră, poate avea efecte devastatoare asupra creierului, conform spuselor prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea. Efectele nocive ale alcoolului nu sunt doar o presupunere, ci o realitate pe care medicul a putut să o observe direct în sala de operație.

“Creierul unei persoane care abuzează de alcool este mult mai deteriorat comparativ cu cel al unei persoane care se abține de la consumul de băuturi alcoolice”, subliniază dr. Ciurea. “Este un semnal major de alarmă pentru toți cei care consumă alcool în exces. Indiferent de nivelul de inteligență sau de numărul de celule nervoase, alcoolul poate avea un impact semnificativ asupra structurii creierului”, a adăugat acesta într-un interviu acordat pentru DC Medical.

Dar efectele alcoolului nu se opresc doar la creier. Consumul excesiv poate afecta întregul organism. “Există persoane care simt imediat efectele chiar și după consumul a doar două pahare de vin. În același timp, sunt și cei care pot bea țuică de dimineața până seara fără să prezinte semne evidente de ebrietate”, menționează medicul.

În regiuni precum Maramureșul și Bucovina, consumul de țuică este mai răspândit. “Doza de alcool variază de la o persoană la alta. Cei care consumă în exces prezintă modificări ale structurilor cerebrale și ale întregului organism”, a concluzionat dr. Ciurea.

Este esențial să fim conștienți de pericolele asociate cu consumul excesiv de alcool și să ne protejăm sănătatea cerebrală și generală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *