Școala de 10 milioane de euro!”: Valea Lupului va avea una dintre cele mai moderne instituții de învățământ din județul Iași

Într-o declarație recentă, Liviu Dulgheru, primarul comunei Valea Lupului, a adus la cunoștința publicului vești extraordinare despre viitorul educațional al comunei. “Revin cu vești extraordinare pentru comuna Valea Lupului!”, a început primarul.

După ce a anunțat anterior că comuna a reușit să obțină o finanțare nerambursabilă de la Banca Mondială pentru construirea unei școli noi, primarul a dezvăluit acum detalii despre proiectul final. “Știm exact cum va arăta noua școală, câte săli de clasă va avea, câte laboratoare și tot așa”, a spus Dulgheru.

Proiectul, care a primit o finanțare de aproximativ 10 milioane de euro, a fost ales ca fiind cel mai fezabil pentru nevoile comunității. Primăria a colaborat strâns cu reprezentanții Băncii Mondiale și ai Ministerului Educației, proiectanții și reprezentanții părinților elevilor pentru a se asigura că noua școală va fi la standarde europene și va răspunde tuturor cerințelor comunității.

“Noua școală va fi una dintre cele mai moderne din județul Iași. Copiii din Valea Lupului vor beneficia de învățământ de calitate aproape de casă”, a declarat primarul. Școala va avea 22 de săli de clasă, 3 laboratoare, sală de luat masa, bibliotecă, sală activități vocaționale, materiale didactice de ultimă generație și mobilier modern. Mai mult, va îndeplini și cerințele de eficiență energetică.

Dulgheru a ținut să asigure părinții că, pe parcursul execuției lucrărilor, orele se vor putea desfășura în condiții optime, fără a afecta actul educațional. “Ne-am gândit la toate, am căutat să găsim soluții pentru orice situație neprevazută care ar putea apărea pe parcurs”, a adăugat el.

În încheiere, primarul a menționat că Banca Mondială va stabili când vor fi scoase la licitație lucrările, primăria nefiind implicată direct în acest proces.

Această investiție în educație reprezintă un pas major pentru comuna Valea Lupului și un exemplu strălucit al angajamentului administrației locale față de viitorul tinerilor săi cetățeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *