La mulți ani Români! La mulți ani România!  1 Decembrie,  Ziua Națională a României la Iași, program complet 

1 Decembrie 2023 Ziua Națională a României se anunță a fi o sărbătoare de neuitat în acest an, cu o serie de evenimente planificate în Piața Palatului Culturii, care promit să aducă împreună mii de români într-o manifestare vibrantă a unității, culturii și tradițiilor naționale.

Sărbătoarea va începe la ora 10.00 cu un concert extraordinar de muzică populară intitulat „Noi suntem români” – Partea I. Acest concert va fi un omagiu adus muzicii tradiționale românești, un element esențial al patrimoniului cultural național. Melodiile pline de suflet și ritmurile vibrante vor răsuna în Piața Palatului Culturii, creând o atmosferă festivă și autentică.

La ora 11.00, vor avea loc manifestările oficiale, începând cu un Te Deum solemn, urmat de discursurile oficialităților. Acestea vor sublinia importanța unității, a păcii și a progresului în România, reflectând asupra semnificației istorice a zilei de 1 Decembrie. Momentul depunerii de jerbe și coroane de flori va fi unul emoționant, simbolizând respectul și recunoștința față de eroii naționali.

Unul dintre punctele culminante ale zilei va fi parada militară, un spectacol de forță și disciplină, care va demonstra mândria și respectul față de instituțiile militare ale României. Uniformele impecabile, marșul sincron și tehnica militară vor impresiona mulțimea adunată, reamintind de rolul esențial al armatei în protejarea și promovarea valorilor naționale.

La ora 12.15, „Noi suntem români” – Partea a II-a va continua să celebreze bogăția și diversitatea culturală a României. Melodiile tradiționale vor fi acompaniate de dansuri populare, într-o demonstrație vibrantă de culoare și pasiune.

Masa Tradițională va oferi participanților ocazia de a se delecta cu preparate culinare românești autentice. Fasolea de post, cârnații, vinul fiert și ceaiul nu vor fi doar un festin pentru papilele gustative, dar și o celebrare a tradițiilor culinare românești.

Seara, la ora 17.30, pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, va avea loc aprinderea iluminatului festiv, un moment magic care va transforma centrul orașului într-un tărâm de poveste. Luminițele strălucitoare și decorațiunile vor aduce un omagiu frumuseții și spiritului sărbătorilor de iarnă.

Retragerea cu torțe va fi un alt moment impresionant al serii, simbolizând unitatea și solidaritatea națională. Flăcările torțelor vor lumina întunericul, reprezentând speranța și reziliența poporului român.

În concluzie, Ziua Națională a României din 2023 se prefigurează a fi o sărbătoare memorabilă, care va uni oamenii într-o demonstrație de mândrie națională, respect pentru tradiții și optimism pentru viitor. Evenimentele planificate reflectă bogăția culturală, istorică și spirituală a României, reamintind tuturor de valorile și idealurile care definesc națiunea română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *