Ajutoare de sărbători pentru pensionarii Ieșeni

Tichete sociale valorice în semn de recunoștință și solidaritate

În pragul Sărbătorilor de Iarnă, un val de căldură umană și solidaritate se răspândește în orașul Iași, aducând un zâmbet pe chipurile celor mai vulnerabili dintre noi – pensionarii. Într-o lume în continuă schimbare, unde provocările economice și sociale sunt tot mai acute, Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială, a decis să ofere un sprijin concret: tichete sociale valorice pentru pensionarii cu venituri modeste. Această inițiativă, ajunsă la cea de-a XXI-a ediție, este mai mult decât un ajutor material; este un semn de recunoștință și respect față de generațiile care au construit orașul de astăzi.

Un ajutor binevenit în vremuri grele

Pensionarii ieșeni, care au muncit o viață întreagă pentru a-și asigura un trai decent, se confruntă acum cu dificultăți financiare. Cu pensii care abia depășesc pragul minim de supraviețuire, acești seniori merită tot sprijinul comunității. În acest an, aproximativ 11.500 de pensionari, ale căror pensii cumulate nu depășesc suma de 1.300 de lei, vor beneficia de acest program. Printre ei se numără atât pensionari de drept, cât și pensionari pe caz de boală, precum și asistenți personali ai persoanelor cu dizabilități.

Tichetele sociale – O mână de ajutor pentru sărbători

Valoarea unui carnet de tichete sociale este de 100 de lei, compus din 10 tichete a câte 10 lei fiecare. Aceste tichete pot fi folosite pentru achiziționarea de bunuri de bază, ajutând pensionarii să simtă spiritul sărbătorilor fără grija zilei de mâine. Este un gest mic, dar cu un impact mare în viața celor care primesc acest ajutor.

Procesul de distribuire

Pentru a beneficia de aceste tichete, pensionarii trebuie să fie înregistrați în baza de date a Casei Județene de Pensii și să aibă domiciliul în Municipiul Iași. Distribuția tichetelor se va face într-un mod organizat și eficient, pentru a asigura că ajung la toți cei eligibili. Tichetele vor fi distribuite în perioada 6 decembrie 2023 – 5 martie 2024, în intervalul orar 8.30 – 15.30, în mai multe locații strategice din oraș, astfel încât fiecare beneficiar să aibă acces facil la ele.

Locațiile de distribuire

Locațiile de distribuire au fost alese astfel încât să fie cât mai aproape de comunitățile de pensionari. Acestea includ:

– Căminul de Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva” pentru zona Copou;

– Cantina de Ajutor Social pentru zonele Centru și Gară;

– Direcția de Asistență Socială pentru zonele Podu Roș și Bularga;

– Centrele de Cartier din Nicolina, Păcurari, Tătărași, Alexandru cel Bun și Frumoasa.

Un gest de solidaritate și recunoștință

Această inițiativă nu este doar despre ajutor material, ci și despre solidaritate și recunoștință. Este un mod prin care comunitatea își arată respectul și aprecierea pentru cei care au contribuit la dezvoltarea orașului și a societății. În aceste vremuri dificile, gesturi ca acestea sunt esențiale pentru a menține coeziunea socială și pentru a asigura că nimeni nu este lăsat în urmă.

Un exemplu de urmat

Inițiativa Primăriei Municipiului Iași ar trebui să servească drept exemplu pentru alte orașe din țară. Într-o lume ideală, fiecare comunitate ar trebui să se îngrijească de cei mai puțin norocoși, în special în perioadele festive, când diferențele sociale sunt mai vizibile.

Mai mult decât ajutor material

În concluzie, distribuirea tichetelor sociale valorice pensionarilor ieșeni este mai mult decât un simplu act de caritate; este un simbol al recunoștinței și al solidarității. Este un exemplu concret de cum, prin mici gesturi, putem face o mare diferență în viața celor din jur. Să sperăm că această inițiativă va inspira și alte comunități să urmeze acest exemplu, construind o societate mai bună și mai empatică pentru toți membrii săi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *