Jocul de putere al SUA: Elitele financiare rusești sunt în corzi!

Într-o mișcare surprinzătoare, administrația de la Washington a lansat, vineri, o nouă serie de măsuri punitive împotriva Rusiei, având în vizor pilonii puterii financiare din Moscova. Această decizie vine ca răspuns la acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina.

Conform unui comunicat recent al Biroului pentru Controlul Activelor Străine (OFAC), parte a Departamentului american al Trezoreriei, sancțiunile au fost impuse asupra unor figuri marcante din lumea financiară rusă, dar și asupra unei asociații reprezentative pentru mediul de afaceri din Rusia.

Printre cei vizați de aceste sancțiuni se numără Petr O. Aven, Mihail M. Fridman, German B. Khan și Alexey V. Kuzmichev, toți fiind membri ai Consiliului de supraveghere al Alfa Group Consortium. Este demn de menționat că acești indivizi nu sunt străini de sancțiuni, fiind deja sub restricții din partea altor națiuni precum Australia, Canada, Uniunea Europeană, Noua Zeelandă și Marea Britanie. Pe lângă aceștia, Asociația rusă a Angajatorilor din cadrul Uniunii Ruse a Industriașilor și Antreprenorilor (RSPP) a fost, de asemenea, sancționată.

Wally Adeyemo, adjunct al secretarului american al Trezoreriei, a subliniat gravitatea situației, declarând: “Magnatii financiari din Rusia trebuie să înțeleagă că nu pot continua să își desfășoare afacerile ca de obicei, în timp ce Kremlinul se angajează într-un conflict împotriva ucrainenilor. Alianța noastră globală va persista în a-i aduce la răspundere pe cei care susțin această invazie nejustificată și agresivă în Ucraina.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *