Descoperire ȘOCANTĂ: Românii nu sunt săraci, doar se simt așa!

Într-o lume în care imaginea contează mai mult decât oricând, un număr alarmant de români se vede prins în capcana unei mentalități auto-destructive. Deși se plâng constant de lipsuri, mulți dintre ei cheltuiesc sume impresionante la jocurile de noroc, iar apoi caută alinare în paharul cu alcool. Acest comportament paradoxal a fost analizat de adevarul.ro.

Un psiholog român cu renume în Germania, Andrada Tache, a oferit o perspectivă revelatoare asupra acestei probleme într-un interviu pentru CSID. Ea crede că rădăcina problemei nu este lipsa banilor, ci mentalitatea. “Românul nu este în realitate sărac, ci se percepe ca atare. Are lucruri de valoare pe care le păstrează pentru ocazii speciale, în timp ce folosește zilnic obiecte vechi și deteriorate. Se compară mereu cu ceilalți și se mulțumește cu puțin”, a declarat Tache.

Această mentalitate distorsionată duce la un cerc vicios de frustrare și insatisfacție. Mulți români își bazează existența pe principii care nu le aduc fericirea, ci dimpotrivă, îi împing spre obiceiuri dăunătoare.

În căutarea unei soluții

Femeile tind să caute alinare în cumpărături nejustificate sau în mâncatul excesiv. Unele se refugiază în treburile casnice, considerându-le o evadare. Bărbații, în schimb, se îndreaptă spre vicii precum alcoolul, drogurile sau jocurile de noroc.

Dar există o cale de ieșire? Specialiștii sugerează că soluția stă în dezvoltarea unor hobby-uri constructive și în cultivarea intereselor intelectuale. În momentele dificile, o discuție cu un specialist poate face minuni. “Banii nu sunt problema reală. Românul se simte limitat, crezând că nu își poate permite o viață mai bună, cu pasiuni și interese variate. Bărbații se refugiază în vicii pentru că se consideră prea săraci pentru terapie, în timp ce femeile se pierd în cumpărături și mâncare sau devin obsedate de grijile casnice”, a concluzionat Andrada Tache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *