Inițiativa “Școli lângă noi” – O schimbare vitală pentru educația din Iași

Deputatul Filip Havarneanu împreună cu echipa sa, alături de senatorul Marius Bodea și colegii din USR Iași, au pus bazele unei inițiative deosebit de importante pentru comunitatea locală. Sub numele de “Școli lângă noi”, acest proiect își propune să aducă mai multe școli noi în cartierele din Iași, în apropierea elevilor, cu scopul de a reduce timpul petrecut în trafic și a asigura o educație de calitate.

Dialog cu cetățenii în zona Podu Roș și Nicolina

Într-un demers de implicare comunitară, reprezentanții inițiativei “Școli lângă noi” s-au întâlnit ieri cu cetățenii din zonele Podu Roș și Nicolina. Împreună cu deputatul Monica Berescu și colegii din USR Iași și USR Tineret Iași, discuțiile au vizat soluțiile concrete pentru o educație mai accesibilă și de calitate. Senatorul Marius Bodea a prezentat un program punctual și clar al obiectivelor sale în această direcție, oferind cetățenilor o viziune completă asupra proiectului.

O realitate dezamăgitoare – Lipsa școlilor noi în Iași

Unul dintre aspectele evidențiate în cadrul discuțiilor a fost lipsa școlilor noi în Iași după Revoluție. Este dezamăgitor faptul că în ciuda evoluției orașului, nu s-a construit nicio școală publică nouă, iar acest lucru afectează direct calitatea educației și confortul elevilor. Situația actuală în care mii de elevi împart aceeași clasă și termină cursurile seara, în întuneric, este una alarmantă.

Soluția? Mai multe școli în cartiere!

Inițiativa “Școli lângă noi” vine ca un răspuns la această realitate dezolantă. Deputatul Filip Havarneanu și echipa sa propun construirea de școli noi în cartiere, astfel încât elevii să aibă acces la educație fără a fi nevoiți să parcurgă distanțe mari sau să petreacă ore în trafic. Scopul este să se ofere un mediu educațional adecvat, în care fiecare copil să se poată dezvolta în condiții optime.

Reacția față de administrația actuală

În cadrul discuțiilor, s-a exprimat și dezamăgirea față de administrația actuală, considerată a merge pe “cârpeală” în ceea ce privește infrastructura școlară. Inițiatorii proiectului sunt hotărâți să nu mai tolereze acest lucru și îndeamnă și cetățenii să nu se complacă cu o gestionare deficitară a problemelor educaționale.

Invitație la dialog și implicare

În final, reprezentanții USR Iași au transmis un mesaj de deschidere către comunitate. Ei îi încurajează pe toți cei interesați să împărtășească dificultățile întâmpinate zilnic în drumul spre școală sau grădiniță și să ofere feedback și sugestii. Dialogul constructiv și implicarea activă a tuturor sunt esențiale pentru realizarea acestui proiect vital pentru educația din Iași.

Prin inițiativa lor, deputatul Filip Havarneanu și echipa sa demonstrează că există soluții concrete și că schimbarea este posibilă atunci când există voință și implicare din partea tuturor actorilor implicați în comunitatea locală. “Școli lângă noi” nu este doar un proiect, ci o promisiune pentru un viitor mai bun pentru copiii din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *