Guvernul în Pericol: Bugetarii ies în stradă!

Într-o vreme de incertitudine și schimbări, angajații din sistemul de asistență socială și protecția copilului sunt gata să iasă în stradă și să își facă auzite vocile. Ei avertizează Guvernul cu privire la posibilele proteste dacă vor fi afectați de măsurile pe care acesta le pregătește.

Aceste măsuri, care includ tăierea unor posturi, restructurarea unor Direcții, limitarea indemnizației de hrană și a voucherelor de vacanță, vin în urma scandalului “Azilelor groazei” din Voluntari. Acest caz a dezvăluit numeroase nereguli în centrele de asistență socială din întreaga țară.

Federația Națională Sindicală din Asistență Socială și Protecția Copilului, FNS “Pro.Asist”, a anunțat că va declanșa acțiuni de protest începând cu 28 august, dacă Guvernul nu va ține cont de solicitările lor. Conform informațiilor obținute de la Agerpres, sindicaliștii cer ca asistența socială să fie exceptată de la anumite prevederi, precum anularea posturilor vacante sau tăierea acestora.

“Neexceptarea va conduce la colaps în asigurarea serviciilor sociale adresate copiilor/tinerilor și persoanelor cu dizabilități”, se menționează în comunicatul sindicatului.

Mai mult, sindicaliștii solicită ca Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), Direcția de Asistență Socială (DAS) și Serviciile publice de asistență socială (SPAS) să fie exceptate de la restructurări. Aceste schimbări ar putea avea un impact negativ asupra persoanelor vulnerabile care necesită îngrijire permanentă.

În plus, Pro.Asist cere ca personalul din asistență socială să fie exceptat de la prevederea care limitează acordarea indemnizației de hrană și a voucherelor de vacanță pentru cei cu venituri salariale peste 10.000 lei. Ei argumentează că aceste beneficii sunt esențiale pentru a atrage și reține personalul în sistem, având în vedere condițiile de muncă și categoria de beneficiari cu care se lucrează.

Este clar că angajații din asistența socială sunt hotărâți să lupte pentru drepturile lor și pentru binele beneficiarilor lor. Rămâne de văzut cum va răspunde Guvernul la aceste solicitări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *