Fenomenul “Facultatea de Automatică și Calculatoare” zguduie România! Înscrieri explozive și posibilități de angajare strălucitoare!

În inima Iașului, universitatea cu prețigiu și notorietate, “Gheorghe Asachi” a înregistrat un eveniment istoric săptămâna trecută. Facultatea de Automatică și Calculatoare, cea mai căutată destinație pentru tinerii ambițioși, a înregistrat un număr record de înscrieri pentru anul academic 2023.

Acest centru academic a fost luat cu asalt de studenți potențiali, cu un raport uluitor de trei candidați pe loc, marcând o performanță fără precedent în cadrul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi”. Anul 2023 a adus a doua sesiune de admitere la licență de o asemenea anvergură din ultimele 15 ani, cu un total de 4.100 de candidați înregistrându-se pentru concursul de admitere.

Încă de la începutul perioadei de înscriere, cifrele au început să arate posibilitatea unui record. Peste 1.000 de candidați s-au înscris pentru a-și încerca norocul la examenul de admitere al Facultății de Automatică și Calculatoare, un număr care nu a fost atins niciodată în istoria instituției.

“Amplificarea numărului de candidați la studiile de licență din această vară subliniază clar interesul crescând pentru domeniile inginerești și de arhitectură,” a declarat Prof. Univ. Dr. Ing. Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice din Iași. Acesta a mai adăugat că piața muncii este în mare cerere de ingineri, generând salarii mai mari și oferind avantaje remarcabile la angajare.

Cei mai mulți candidați, pentru a-și asigura oportunitatea de a studia în domeniul dorit, s-au înscris și la alte universități din Iași, Brașov sau București. Astfel, Sara, o tânără din Bacău, visează să studieze la București, unde studiile durează doar trei ani, comparativ cu patru ani la Iași. “Informatica este domeniul viitorului și cu siguranță ajută”, spune ea cu încredere.

Ce anume a atras atâtea tinere speranțe către Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”? Una dintre cele mai inovative metode de admitere din țară! Candidații pot opta pentru câte specializări doresc, la trei facultăți diferite, cu un singur dosar și o singură taxă de admitere.

Această metodă optimizată de admitere a fost păstrată din 2022 și a facilitat înscrierea candidaților, a simplificat munca comisiilor de admitere și a oferit o mai mare flexibilitate în redistribuirea candidaților. “Am reușit să atragem candidații prin transparența și ușurința cu care au putut alege opțiunile dorite”, a subliniat rectorul TUIASI.

Absolvenții acestei prestigioase facultăți au numeroase oportunități pe piața muncii. Sectorul IT, înfloritor și în continuă dezvoltare, oferă o varietate de roluri în dezvoltare software, analiză de date, inteligență artificială, securitate cibernetică și multe altele. O diplomă în automatică și calculatoare deschide uși în multe industrii inovatoare și prospere, inclusiv automotive, aeronautică, telecomunicații, energie, robotică și multe altele. Cu un deficit de profesioniști calificați în aceste domenii, absolvenții sunt adesea răsplătiți cu salarii competitive și beneficii atractive. Într-adevăr, viitorul aparține tinerilor instruiți în automatică și calculatoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *