Câți miniștri acoperiți ne mai livrează SRI-ul?

În cadrul unei discuții recente desfășurate la Antena 3, Simona Bucura-Oprescu, actualul ministru al Muncii și membru al Partidului Social Democrat (PSD), a oferit detalii fascinante despre legătura ei cu Academia Serviciului Român de Informații (SRI), “Mihai Viteazul”. Acolo, Bucura-Oprescu a urmat cursuri care i-au impus ‘rigoarea și disciplina’ în activitatea profesională și viața personală. Mai mult, ea a dezvăluit că este nașa de cununie a fiului unui fost rector al prestigioasei instituții academice.

Ministra Muncii a explicat că a ales Academia SRI dintr-un motiv simplu, dar semnificativ. „Este o instituție de învățământ ca și alte instituții din România, la care oricine dorește să aibă parte de o experiență de învățare pe care nu o poate obține în altă parte”, a precizat Bucura-Oprescu. Acest fapt subliniază nu doar recunoașterea valorii educației oferite de Academia SRI, dar și dorința ministrului de a accesa o formă de cunoaștere diferită, specifică instituțiilor de securitate și informații.

Atunci când a fost întrebată despre absența lucrării de doctorat din CV-ul său, ministrul Muncii a clarificat că s-a înscris la un program de doctorat, dar nu a reușit să finalizeze elaborarea tezei. „Am fost doctorand începând cu anul 2013, dar din 2019 nu mai sunt”, a mărturisit Bucura-Oprescu. În timpul în care a fost încă inscrisă la programul de doctorat, ea a inclus această informație în CV-ul său, dar a eliminat-o după ce nu a finalizat lucrarea de doctorat. Acest fapt reflectă o abordare onestă și transparentă, în acord cu principiile de ‘rigoare și disciplină’ pe care le-a învățat la Academia SRI.

În prezent, în CV-ul său este menționat un curs postuniversitar urmat în 2014 la aceeași Academie SRI. Această experiență îmbogățește palmaresul academic al Simonei Bucura-Oprescu, subliniind angajamentul său pentru învățare continuă și dezvoltare personală și profesională.

În plus, ministrul Muncii a dezvăluit o legătură personală surprinzătoare cu Academia SRI – ea este nașa de cununie a lui Alexandru Ștefan, fiul fostului rector al instituției. „Sunt nașa lui Alexandru Ștefan, un tânăr medic român pe care chiar mi-a făcut plăcere să îl cunosc”, a declarat Bucura-Oprescu. Acest fapt subliniază nu doar legăturile sale cu Academia, ci și respectul său pentru următoarea generație de profesioniști români.

Discuțiile cu Simona Bucura-Oprescu evidențiază o abordare complexă a rolului său de ministru al Muncii, cu o înțelegere aprofundată a valorii educației și a disciplinii în activitatea sa. Acestea oferă o perspectivă unică asupra modului în care formarea în cadrul unei instituții ca Academia SRI poate influența abordarea profesională și, de asemenea, reflectă intersecția interesantă dintre sfera personală și cea profesională în viața unui politician de top.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *