Expoziția Albertina și Brukenthal așteaptă pasionații de artă la Iași.

default

Începând cu data de 12 octombrie, iubitorii de artă din Iași vor avea ocazia să admire o prețioasă colecție de gravuri și desene semnate de unii dintre cei mai importanți artiști din întreaga lume. Expoziția intitulată “Albertina & Brukenthal la Iași” se va deschide la Palatul Braunstein și este o colaborare remarcabilă între câteva instituții de prestigiu: Primăria Municipiului Iași, Muzeul Albertina din Viena, Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, Muzeul Municipal “Regina Maria” din Iași și Universitatea Națională de Arte “George Enescu” din Iași.

Publicul va avea ocazia de a se îmbogăți cu privire la arta gravurii și a desenului prin opere semnate de mari artiști precum Durer, Rafael, Leonardo, Michelangelo, Breughel, Bosch, Rubens, Egon Schiele, Gustav Klimt și Rembrandt. Colecția expusă reprezintă o comoară artistică, cu lucrări adunate de-a lungul timpului și provenind de la Muzeul Albertina din Viena, recunoscut drept “poate cel mai rafinat și frumos din Europa”. Aici găsim opere semnate de nume de rezonanță precum Michelangelo, Durer, Rembrandt, Rubens și Schiele.

De asemenea, Muzeul Național Brukenthal din Sibiu aduce în acest regal al artei o impresionantă colecție de gravuri, care include opere semnate de artiști precum Marcantonio Raimondi, Agostino Carracci, Hendrick Goltzius, Egidius Sadeler, Boetius și Schelte Bolswert, Cornelis Galle, Lucas Vorsterman, Jan Saenredam, Cornelis Bloemaert, Jacques Callot, Antoine Masson, Claude Mellan, Robert Nanteuil, Giambattista Piranesi sau Giovanni Battista Tiepolo.

Expoziția “Albertina și Brukenthal la Iași” are drept scop reunirea celor două mari muzee ale lumii într-un spațiu generos administrat de o a treia instituție culturală emblematică din Iași, Muzeul Municipal “Regina Maria”. Prin intermediul operelor expuse, organizatorii își propun să ofere nu doar bucurie privitorilor încântați de frumusețea acestora, ci și să deschidă noi orizonturi de înțelegere a spiritului iluminist, manifestat prin artă în Europa și, implicit, în spațiul românesc.

Această expoziție a fost prezentată anterior în vara acestui an la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, iar acum aduce operele de artă și frumusețea lor în inima Iașului, pentru a bucura și inspira iubitorii de artă din această regiune.

Sursa foto: Facebook Muzeul Municipal “Regina Maria” Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *