Ce-a făcut Andorra înaintea meciului cu România de la București

Echipa națională de fotbal a Andorrei, care se va confrunta cu România la București în această duminică, a suferit o înfrângere zdrobitoare, scor 3-0, în fața selecționatei din Kosovo pe teren propriu, într-un meci din Grupa I a preliminariilor EURO 2024. Milot Rashica a fost eroul acestei partide, reușind o dublă cu goluri în minutele 26 și 71, precum și o pasă decisivă pentru Altin Zeqiri în minutul 83. Formația andorrană a evoluat în următoarea componență: Iker Alvarez – Chus Rubio, Max Llovera (înlocuit cu Francisco Pomares Ortega în minutul 88), Marc Vales (căpitan), Moises San Nicolas – Jordi Alaez (înlocuit cu Marc Garcia Renom în minutul 56), Eric Vales Ramos (înlocuit cu Marc Pujol Pons în minutul 56), Marc Rebes (înlocuit cu Marcio Vieira de Vasconcelo în minutul 75), Joan Cervos – Izan Fernandez Vieitez (înlocuit cu Aaron Sanchez Alburquerque în minutul 75), Ricard Betriu Fernandez.

România se pregătește să întâlnească Andorra duminică, pe Arena Națională din București, începând cu ora 21:45. Meciul se va desfășura fără spectatori, dar cu acces liber pentru copiii sub 14 ani.

În altă parte a Europei, Spania a obținut o victorie de 2-0 împotriva Scoției, golurile fiind marcate de Alvaro Morata în minutul 73 și de Oihan Sancet în minutul 86. Aceasta a reprezentat a 25-a victorie consecutivă a Spaniei acasă în preliminariile EURO, ultima înfrângere pe teren propriu datând din iunie 2003, în fața Greciei, cu scorul de 0-1. Pentru Scoția, aceasta a fost prima înfrângere în campania de calificare.

De asemenea, Turcia a obținut o victorie impresionantă în deplasare, 1-0 împotriva Croației, echipa medaliată cu bronz la Cupa Mondială din 2022. Singurul gol al partidei a fost marcat de Barîş Yilmaz în minutul 30, reprezentând primul eșec al Croației în aceste preliminarii.

Într-o altă surpriză, Albania a învins Cehia cu un scor de 3-0, deși oaspeții au jucat o mare parte a meciului cu un om în minus. Jasir Asani a înscris în minutul 9, iar Taulant Seferi Sulejmanov a reușit o dublă, marcând în minutele 51 și 73. Cehia a rămas în inferioritate numerică după ce Mojmir Chytil a primit cartonașul roșu în minutul 40.

Rezultatele din această rundă sunt următoarele:
Grupa A:

 • Cipru 0-4 Norvegia
 • Spania 2-0 Scoția

Clasament Grupa A:

 1. Scoția – 15 puncte
 2. Spania – 12 puncte
 3. Norvegia – 10 puncte
 4. Georgia – 4 puncte
 5. Cipru – 0 puncte

Grupa D:

 • Letonia 2-0 Armenia
 • Croația 0-1 Turcia

Clasament Grupa D:

 1. Turcia – 13 puncte
 2. Croația – 10 puncte
 3. Armenia – 7 puncte
 4. Țara Galilor – 5 puncte
 5. Letonia – 3 puncte

Grupa E:

 • Albania 3-0 Cehia
 • Insulele Feroe 0-2 Polonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *