Explozie birocratică: Autostrada Moldovei A8, în pragul unui dezastru de 12 Ani?!

Autostrada Unirii A8, considerată drept coloana vertebrală a infrastructurii României, se confruntă cu un obstacol imens din cauza impedimentelor administrative. Irinel Bucur, un promotor de seamă al proiectului autostrăzii, atrage atenția asupra riscului iminent la care este expusă aceasta datorită nepăsării directorilor de la CNAIR.

Acesta subliniază gravitatea situației, evidențiind faptul că dacă nu se ajunge la o înțelegere amiabilă până vineri, 11 august, referitor la contractul pentru completarea studiului de fezabilitate, Autostrada Unirii A8 s-ar putea confrunta cu o stagnare de până la un deceniu sau chiar mai mult.

”Avem la dispoziție doar 3 zile pentru a ajunge la o concluzie armonioasă referitoare la studiul de fezabilitate pentru Autostrada Unirii – A8, Tg Mures – Tg Neamt! Este esențial să nu atingem acel punct critic în care nu mai avem ce salva, riscând să ne confruntăm cu întârzieri de până la 12 ani. Neglijența CNAIR amenință buna desfășurare și implementare rapidă a Autostrăzii Unirii – A8, un proiect vital pentru Programul de Transport în colaborare cu Uniunea Europeană”, menționează Irinel Bucur.

În plus, Bucur evidențiază nevoia stringentă de a pune capăt luptelor birocratice care au măcinat progresul timp de 16 ani, subliniind importanța prioritizării intereselor naționale și regionale. Cu o nevoie urgentă de a stabili o conexiune est-vest în țară, este esențial ca proiectul să se desfășoare în cea mai eficientă manieră posibilă, asigurându-se astfel că fondurile alocate pentru această inițiativă nu sunt risipite inutil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *