Descinderi! Banda care a “PESCARIT” 30.000 de euro și bijuterii din aur de la seniori, descoperită! Cum acționau?

Într-o operațiune masivă care a captat atenția întregii națiuni, forțele de ordine au declanșat o serie de percheziții fără precedent în București și alte trei județe: Gorj, Vrancea și Botoşani. Scopul? Deconspirarea și demascarea unei bandă infracționale care și-a făcut un obicei din a vâna și înșela, în special, persoane în vârstă.

Metoda preferată a acestor indivizi fără scrupule era cunoscută sub numele de “accidentul”. Aflând despre aceasta, gheața ți se transformă în sânge: suspecții sunau victimele pretinzând că sunt personal medical sau chiar membri de familie, informându-le despre presupuse accidente grave suferite de cei dragi. Ca urmare, victimele erau convinse să ofere sume mari de bani sau chiar bijuterii de aur pentru “intervenții medicale urgente”.

Acest mod de operare rafinat a fost demascat cu ajutorul unui efort colectiv, implicând forțele Poliției Române, în special Serviciul de Investigații Criminale Mureș, precum și Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Târgu Mureș.

Detaliile dezvăluite sunt pur și simplu șocante. În timpul conversațiilor telefonice, membrii bandei chiar și-au disimulat vocile pentru a fi cât mai convingători, profitând de vulnerabilitatea cauzată de vârsta înaintată a victimelor lor. După câștigarea încrederii, complicii se deplasau la domiciliul victimelor pentru a colecta “donatiile”.

Sursele estimează că hoții au reușit să pună mâna pe sume impresionante, peste 30.000 de euro, și pe zeci de grame de bijuterii din aur. În acest moment, ancheta este în plină desfășurare sub atenta supraveghere a procurorilor.

Nu ratați ultimele dezvăluiri despre această poveste uluitoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *