Explorare profundă a minții academice. Prof. Dr. Mircea Miclea dezvăluie fragilitățile psihologice în sala de conferințe a UMF Iași

Sala de conferințe “George Emil Palade” de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași se pregătește să găzduiască o discuție pe tema vulnerabilităților psihologice universitare, în cadrul celebrei săli de conferințe “Grigore T. Popa”. Prof. univ. dr. Mircea Miclea, o figura proeminentă în domeniul psihologiei și științelor educației de la Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, este invitatul care va ilumina audiența cu perspectiva sa profundă asupra acestui subiect sensibil și crucial. Evenimentul este programat pentru data de 31 octombrie, începând cu ora 14:00, promițând a fi o sesiune de reflecție și descoperire.

Prof. Miclea nu este doar un academic distins, ci și un pionier al psihologiei cognitive românești, având o carieră bogată și diversificată. Este fondatorul centrului privat de cercetare-dezvoltare în domeniul psihologiei, Cognitrom, unde a supervizat crearea multor platforme inovatoare de evaluare și intervenție psihologică computerizată. Experiența sa vastă ca practician și formator în psihoterapie îl poziționează ca un expert în domeniu, făcându-l un orator ideal pentru a discuta despre tematica vulnerabilităților psihologice în mediul academic.

Cu un trecut impresionant, incluzând și perioada când a îndeplinit funcția de Ministru al Educației și Cercetării, Prof. Miclea a contribuit la elaborarea mai multor strategii și rapoarte naționale în domeniul educației. Este, de asemenea, autor și coautor la nenumărate lucrări științifice publicate în jurnale de renume, naționale și internaționale. Rolul său ca membru fondator al jurnalului științific “Cognition, Brain, Behavior: An Interdisciplinary Journal” subliniază angajamentul său constant în promovarea și diseminarea cunoașterii în domeniul său de expertiză.

Rectorul UMF Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, a exprimat entuziasmul și onoarea de a-l avea pe prof. Miclea ca oaspete, subliniind că această conferință continuă tradiția de excelență a seriei “Grigore T. Popa”, care a găzduit în trecut personalități marcante ale intelectualității românești.

Această conferință vine într-un moment crucial, când mediul academic este sub lupa publicului și a experților, în încercarea de a naviga prin provocările și presiunile unice cu care se confruntă comunitatea universitară. Discuțiile despre sănătatea mentală și suportul psihologic necesar studenților și cadrelor didactice sunt mai relevante ca niciodată, și cu siguranță Prof. Miclea va aduce un aport valoros în înțelegerea și abordarea acestor probleme.

Pe lângă discuția principală, evenimentul va oferi o oportunitate de networking și schimb de idei între participanți, creând un mediu propice pentru dialog și colaborare interdisciplinară.

În concluzie, conferința “Vulnerabilități psihologice universitare” cu Prof. univ. dr. Mircea Miclea promite să fie o explorare profundă a minții academice, oferind însă și soluții concrete pentru a naviga prin provocările psihologice unice ale vieții universitare. Este un eveniment ce nu trebuie ratat de niciun membru al comunității academice, fie că este vorba de studenți, cadru didactic sau personal administrativ, și promite să lase o amprentă durabilă în discursul educațional din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *