EXCLUSIV: Monica Macovei, fostă ministru al Justiției, oficial inculpată pentru accidentul rutier grav provocat anul trecut!

Monica Macovei, fostă ministru al justiției și ex-europarlamentar, a fost chemată vineri la Parchetul Curții de Apel Constanța, unde a fost informată oficial despre începerea urmăririi penale împotriva sa într-un dosar penal ce o privește.

Conform unor surse de încredere ale posturilor de știri, Macovei a fost citată pentru a fi notificată că procurorii au dispus inițierea acțiunii penale în dosarul care o vizează. Fosta ministră a primit acum oficial statutul de inculpată.

În conformitate cu Codul Penal, acțiunea penală în cazul rănirii corporale prin neglijență poate fi declanșată doar pe baza unei plângeri prealabile a victimei. Monica Macovei mai are o șansă de a evita condamnarea dacă persoana rănită își retrage plângerea înainte de emiterea unei decizii finale în instanță.

Amintim că pe 8 octombrie 2022, Monica Macovei se întorcea din localitatea Limanu și, după trecerea podului de la Mangalia, conducând propriul autoturism, a pierdut controlul direcției de mers, a intrat pe contrasens și a lovit un motociclist care circula corect. Motociclistul a fost grav rănit și a fost transportat la Spitalul Județean, ulterior fiind transferat la un spital din București.

Monica Macovei a negat că ar fi intrat pe contrasens și a postat pe Facebook un mesaj în care descrie accidentul și mulțumește celor care s-au gândit la ea. În acel mesaj, ea afirmă că motociclistul a intrat în aripa stângă a mașinii ei și că, în urma spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina sa a alunecat încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Ea și-a exprimat speranța că motociclistul se va recupera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *